logo
RNTV Live

PSD anunță o nouă lege a pensiilor. Când va fi gata

PSD anunță o nouă lege a pensiilor. Când va fi gata
Ciprian Radu

PSD anunță o nouă lege a pensiilor

Șeful PSD Liviu Dragnea a declarat că Ministerul Muncii lucrează la o nouă lege a pensiilor.

Dragnea crede că va fi adoptată până la sfârșitul anului.

“Sunt mai multe variante la care lucrează Ministerul Muncii. Va prezenta probabil, până la 1 septembrie o variantă finală în Guvern şi ulterior în Parlament. Nu e un lucru uşor pentru că se strâng şi acolo nişte supărări.

Dar va trebui să o scoatem, aşa cum am scos şi Legea salarizării, care pune ordine în sistem şi care măreşte salariile tuturor. Aşa vom face şi cu Legea pensiilor…

Pe de-o parte pensiile vor creşte pentru că ne-am asumat un program de guvernare. Vor creşte datorită punctului de pensie, dar în interiorul sistemului trebuie să punem o ordine raţională.

CITEȘTE și Indemnizația pentru creșterea copilului a fost plafonată. Când intră în vigoare măsura

 Trebuie să fie un sistem raţional, o ierarhie raţională şi un mod de calcul raţional. În care fiecare om care contribuie să înţeleagă că este corect ceea ce va primi de la stat după ce va ieşi din serviciu.

Acum sunt foarte multe nemulţumiri, foarte multe nedreptăţi. Nu este o coerenţă în sistemul public de pensii pentru că din păcate nu s-a găsit până acum o o determinare politică să se abordeze acest subiect . Cred că vom avea capacitatea până la finalul anului să adoptăm această lege”, a spus Dragnea, la România TV.

Punctul de pensie va creşte aşa cum e prevăzut în programul de guvernare. Acum este 1.000 de lei de la 1 iulie, va ajunge în 2020 la 1.775. Ne interesează ca pensiile mici să crească, neplafonând pensiile mai mari. Media în sistemul public este mică, e în jur de 900 de lei, de 3.200 – 3.500 în sistemul pensiilor militare. Problema e că media în sistemul  public este mică şi acolo trebuie să umblăm. Şi acolo sunt anomalii, sunt disfuncţionalităţi. Este o oarecare dezordine în sistemul public de pensii pe care trebuie să o rezolvăm”, a adăugat șeful PSD.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor