logo
RNTV Live

PSD și PNL se angajează într-o cursă contracronometru după retragerea lui Cîrstoiu – Opt zile pentru obținerea a aproape 20.000 de semnături

scandal-PNL-PSD
Theo Tănăsescu

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a anunțat că strângerea de semnături pentru candidatul partidului la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a început marți dimineață.

“Fiecare candidat are şansele lui. Noi, PSD, credem că doamna Firea este cel mai bun candidat pentru Primăria Capitalei. S-a început strângerea de semnături de azi dimineaţă (pentru Gabriela Firea – n.r.)”, a spus Stănescu la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Candidații pentru funcția de primar trebuie să prezinte, la depunerea candidaturilor, o listă de semnături din partea a cel puțin 1% din totalul algătorilor înscriși în Registul Electoral din unitatea administiv-teritorială în care candidează. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este finalul zilei de 3 aprilie.


El a adăugat că alianţa PSD-PNL va avea liste comune la alegerile europarlamentare, la sectoarele din Bucureşti se va merge cu candidaţi comuni, dar s-a schimbat doar “felul de a candida la primăria Bucureşti”.

Coaliţia a decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice.

Sursele au precizat că cei doi candidaţi la Primăria Capitalei nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor