logo
RNTV Live

RASP vrea să dubleze bugetul pentru curățenia stradală

curatenie stradala
rnews

RASP vrea să dubleze bugetul pentru curățenia stradală

Bugetul pentru curățenie și ridicat gunoiul de pe stradă ar putea fi dublat, scrie Ziarul Incomod. 

Este propunerea Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești care va fi supusă votului Consiliului Local.

Directorul RASP, Raul Petrescu, spune însă că bugetul nu a fost încă definitivat și că încă se mai poartă discuții pe acest subiect.

Cert este că Rosal, operatorul de salubritate din Ploiești, s-a arătat nemulțumit de faptul că în ultima perioadă a scăzut valoarea facturilor.

“Deocamdată nu există o valoare definită pentru nici una din direcții, nici pentru salubritate, nici pentru dezinsecție, nici pentru iluminat public, pentru nici unul din serviciile de utilitate publică. Bănuiesc că au fost niște calcule, trebuie să vorbesc cu colegii mei de la salubritate să vedem exact ce se întâmplă.

Au fost niște nemulțumiri din partea operatorului de salubritate cu privire la valoarea facturilor care au fost percepute în ultimele luni. Acestea au scăzut drastic.

Probabil că sunt niște algoritmi, niște calcule care stau la baza acestui buget.

În momentul în care temperaturile scad sub zero grade, de exemplu nu se mai face măturarea aceea mecanizată.

Ei au spus că există încasări mai mici.

Le-am recomandat să-și facă o analiză internă, sunt chestiuni ce țin de managementul lor intern.

Din punctul meu de vedere, RASP nu are nicio problemă cu niciun operator de salubritate. Noi monitorizăm contractele de utilitate publică.

Și-au exprimat această nemulțumire vizavi de faptul că au foarte multe cheltuieli și nu reușesc să le acopere.

În esență nu e treaba primăriei, dar o să ne aplecăm și să facem o analiză, asta rămâne să facă și ei, fiecare să facă o analiză în propria ogradă ca să vedem exact ce se întâmplă.

Din punctul meu de vedere și al Regiei, totul este în regulă, nu sunt probleme. Inspectorii RASP își fac datoria, monitorizează și verifică tot ce înseamnă procesul de salubritate. N-am văzut o estimare exactă, dar facturile lor au scăzut cu minim 20-25% din câte am înțeles, nu m-am uitat atent pe cifre.

Mâine voi discuta bugetul cu colegii mei pe fiecare serviciu în parte, astfel încât să avem în vederea și scăderea cheltuielilor. Nu ne putem permite să risipim bugetul local și pe de altă parte să acoperim costurile și necesitățile.

Oricum ar fi, Consiliul Local e suveran și va vota bugetul pentru fiecare direcție și deconcentrată din cadrul primăriei și pentru fiecare serviciu în parte. E o discuție prematură și vorbim de discuții de principiu, pentru că nu sunt definitivate cifrele.”, a declarat directorul RASP Raul Petrescu pentru ziarul Incomod.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor