logo
RNTV Live

Real Madrid, cu un pas în finala Ligii Campionilor

05022358-216409890
Cristian Anghelescu

Real Madrid, deținătoarea trofeului, a făcut un pas mare spre finala Ligii Campionilor la fotbal, aseară, după ce a învins-o pe rivala Atletico Madrid la scor de forfait, 3-0 (1-0), pe ”Santiago Bernabeu”, în prima manșă a semifinalelor.

Eroul meciului a fost portughezul Cristiano Ronaldo, care a reușit un hat-trick de senzație (10, 73, 86).

Atletico a avut o evoluție palidă în acest meci, nereușind să trimită balonul decât o singură dată pe spațiul porții lui Navas, în min. 90, când Godin a expediat mingea cu capul de la 18 metri.

Real a pus stăpânire pe joc încă de la început, iar prima mare ocazie s-a consemnat în minutul 7, când fundașul dreapta Dani Carvajal a pătruns în careu și a șutat cu dreptul, portarul Oblak a respins în față, dar Benzema nu a putut relua în plasă.

Echipa lui Zidane a deschis scorul în min. 10, când Cristiano Ronaldo a trimis în plasă, la centrarea lui Casemiro, dar golul a fost precedat de un ofsaid la atacantul portughez.

Oblak a fost la post în două rânduri, la lovitura liberă a lui Kroos (16) și la șutul lui Isco (17).

Atletico a avut o singură ocazie clară în acest meci, care putea schimba soarta partidei, dar Gameiro a fost blocat excelent de portarul Navas (19).

Modric (24) și Benzema (29) au creat din nou pericol la poarta lui Oblak, iar Godin a avut și el o oportunitate, la poarta cealaltă (32).

Atletico a forțat după pauză, iar Simeone a introdus trei piese ofensive (Torres, Gaitan, Correa), dar aceste mutări nu au avut rezultatul scontat, o singură șansă notabilă fiind de partea oaspeților, un șut al lui Koke (60), din afara careului, care s-a dus departe de poartă.

Real Madrid a profitat pe contraatac și s-a desprins, Ronaldo marcând în min. 73, după o eroare a lui Luis Filipe.

Gazdele au fost aproape să sancționeze apărarea rarefiată a echipei antrenate de Simeone, dar reluarea lui Lucas Vazquez a fost imprecisă (81).

Ronaldo a reușit tripla în min. 86, când s-a trezit cu mingea în mijlocul careului în urma unei acțiuni a lui Lucas Vazquez în flancul drept și l-a executat pe Oblak.

Cele două echipe au disputat două din ultimele trei finale de Champions League, iar Real a cucerit de fiecare dată trofeul. Real Madrid se află la a șaptea semifinală consecutivă în Liga Campionilor.

În aprilie, cele două echipe au terminat la egalitate în campionat pe Bernabeu, 1-1.

Atletico are o misiune foarte dificilă în returul din 10 mai, având în vedere că nicio echipă nu a reușit să răstoarne măcar un deficit de două goluri în semifinale, dar unul de trei.

sursa: agerpres

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor