logo
RNTV Live

Recomandările medicilor pe caniculă: castravete și pepene. Înghețata trebuie exclusă

salata-de-castraveti-si-pepene
Oana Stoica

Canicula a pus stăpânire și pe Prahova, așa că cei care vor să treacă cu bine peste temperaturile extrem de ridicate, trebuie să aibă grijă și la alimentație.

Cercetătorii au realizat o listă a alimentelor indicate pentru a fi consumate pe vremea caniculară, acestea având efecte benefice asupra corpului atunci când temperaturile sunt ridicate.

Deși toți se gândesc în primul rând la o înghețată atunci când temperaturile depășesc 30 de grade Celsius, medicii spun că nu e cea mai bună obțiune pentru a răcori organismul.

Recomandate sunt lichidele, însă la temperatura camerei. Așa că o ceașcă de ceai poate face minuni într-o zi caniculară. Și apa trebuie băută tot la temperatura camerei.

 

Poate cel mai bun aliment în zilele călduroase este castravetele, spun cercetătorii de la Societatea Chimică Americană.

De asemenea, legumele şi fructele bogate în apă sunt cheia unei bune alimentaţii pe timp de caniculă, pepenele fiind un alt produs bun de consumat atunci când temperaturile sunt extrem de ridicate.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor