logo
RNTV Live

Ref, un erou cu nasul fin!

ref1
Ciprian Radu

Ref, un erou cu nasul fin!

Poliţiştii prahoveni au un ajutor de nădejde! Un coleg cu nasul fin! Nimic nu-i scapă lui Ref, câinele erou al Poliţiei Prahova. Fie că vorbim despre persoane dispărute sau infractori, Ref este mereu la datorie.

 

La sfârşit de octombrie, o acţiune de căutare a ţinut cu sufletul la gură opinia publică.

O fetiţă de numai doi ani fusese lăsată, noaptea, la marginea pădurii. Copilul nu a mai fost găsit. Şi toţi se temeau de ce e mai rău!

Au fost chemaţi de urgenţă poliţistul Valentin Arsene şi câinele său.

Ref şi-a îndeplinit cu succes misiunea.  S-a dus ţintă la fetiţa care mersese aproape doi kilometri şi se oprise, epuizată şi îngheţată, la marginea unui râu.

 

Decorați la Guvernul României

Instructorul său, agentul şef adjunct Valentin Arsene, este foarte mândru de ajutorul său.

Ref nu a dat niciodată greş şi, pentru asta, a fost recompensat chiar de ministrul de interne, Carmen Dan.

Pentru salvarea fetiţei de 2 anişori, Ref a fost declarat câine erou şi poartă distincţia la gât. Poliţistul Valentin Arsene a primit cea mai mare distincţie:  „Îndeplinirea în condiții deosebite a misiunilor încredințate”.

De la locul faptei, la făptaș acasă!

Căutarea fetiţei dispărute a fost o misiune dificilă. Valentin Arsene şi Ref au avut însă parte de altele şi mai grele. Toate, duse la capăt!

Ref este un câine de urmărire. Antrenat să selecteze mirosul, să ia urma şi să găsească. Nu-i scapă nimic! Poate să selecteze un singur miros din 8 milioane şi jumătate! Şi nu o dată a reuşit să-i îndrume pe poliţişti de la locul unei spargeri chiar la făptaş acasă!

 

O legătură specială

În poliţie, în general, contează enorm lucrul în echipă. În cazul poliţistului Valentin Arsene şi a lui Ref, lucrurile merg mai departe chiar. Este o legătură extrem de puternică între instructor şi câinele său, fără de care  misiunile nu ar putea fi îndeplinite.

Valentin Arsene instruieşte câini poliţişti de 17 ani. Prin mâinile lui au trecut sute de câini. De la câini de frontieră, de protecţie civilă, de descoperire a persoanelor prinse sub dărâmături.

Ref este însă special. La 5 ani, este unul dintre cei mai buni câini de urmărire ai Poliţiei Române. Crescut cu dragoste şi antrenat de către poliţistul prahovean Valentin Arsene!

Cei 17 ani ani de muncă ai poliţistului Valentin Arsene au fost răsplătiţi cu reuşita operaţiunii de căutare a fetiţei de doi ani. Micuţa Ana Maria Apostol a fost salvată la timp.

Iar Ref a demonstrat că şi el este un erou, aşa cum l-a învăţat dresorul său!

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor