logo
RNTV Live

Regii sprintului românesc: atleţii de la CSM Ploieşti, 6 titluri de campioni naţionali!

atletism20feb
Cristian Anghelescu

Atleţii de la CSM Ploieşti s-au întors de la Campionatul Naţional de Atletism pentru Seniori şi Tineret – „Cupa de Cristal” cu şase titluri de campioni naţionali, toate obţinute în probele de sprint. Competiţia desfăşurată sâmbătă şi duminică, la Bucureşti, în Complexul „Lia Manoliu”, a fost una excelentă pentru sportivii pregătiţi de Augustin Iancu şi Robert Munteanu, care au câştigat concursurile de 60 metri plat, 400 metri şi ştafetă 4×400 metri, toate la masculin.

Astfel, Daniel Rezmiveş a devenit dublu campion naţional de seniori şi tineret în proba de 60 metri plat, cu timpul de 6.69 secunde, o confirmare a baremului necesar în vederea participării la Campionatul European de sală ce se va desfăşura la Belgrad, în perioada 3-5 martie. El şi-a îmbunătăţit cu o sutime de secundă cea mai bună performanţă de anul acesta, 6.70 secunde, realizată în urmă cu trei săptămâni la Cupa RMA. Tot în proba de 60 metri plat, Costin Homiuc a ocupat locul 7 la seniori şi locul 4 la tineret.

Tot dublu campion naţional (seniori şi tineret) a devenit şi Cristian Radu, care s-a impus în proba de 400 metri cu timpul de 48.65 secunde. Drept urmare, sportivul a fost selecţionat, alături de Daniel Rezmiveş, în lotul naţional al României care va participa, în perioada 25-26 februarie, la Campionatul Balcanic de la Belgrad.

Nu în ultimul rând, ştafeta de 4×400 metri, în formula Daniel Rezmiveş, Marius Licuţ, Alexandru Burcea şi Cristian Radu, a devenit dublă campioană naţională cu timpul de 3.03.84 minute.

Ștafeta feminină de 4×400 metri (Miruna Paraschiv, Cristina Pricopie, Miruna Ioniţă, Miruna Trifan), a ocupat locul 7 la senioare şi locul 4 la tineret, cu 3.50.18. Rezultate bune au obţinut şi Bogdan Oprina, Alexandru Geamănu, Bogdan Păsărică, Andrei Oprea şi Ciprian Coslegeanu.

În weekendul care urmează, în afara prezenţei lui Cristian Radu şi Daniel Rezmiveş la Campionatul Balcanic de la Belgrad, atleţii de la CSM Ploieşti vor mai participa la Campionatul Municipal de aruncări lungi (copiii pregătiţi de Maria Sîrbu) şi la Finala Campionatului Naţional de juniori 1.

sursa: csmploiesti

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor