logo
RNTV Live

Reguli noi de colectare a deșeurilor la festivaluri și concerte. Obligatoriu colectare selectivă și toalete ecologice

act_for_tomorrow1 gunoi festival
Oana Stoica

Reguli noi de colectare a deșeurilor la festivaluri și concerte. Obligatoriu colectare selectivă și toalete ecologice.

Romania ar putea avea incepand cu 2020 festivaluri si evenimente publice, in care colectarea separata a deseurilor de ambalaje sa fie un segment obligatoriu si prioritar pentru organizatori.

Asociatia Act for Tomorrow, in parteneriat cu Ministerul Mediului, propun o noua abordare de organizare a evenimentelor din Romania, avand la baza principiile dezvoltarii sustenabile.

Guvernul a pus în dezbatere publică noul proiect de lege iniţiat pe 30 august de Ministerul Mediului, Grațiela Gavrilescu, cu privire la prevenirea şi reducerea cantităţii de deşeuri generate în cadrul evenimentelor şi reuniunilor publice, cum ar fi concertele, festivalurile, serbările, zilele oraşelor/comunelor, manifestaţiile politice sau religioase, a anunţat marţi organizaţia ecologistă „Act for Tomorrow”.

Propunerile privesc asigurarea infrastructurii necesare colectării separate a deşeurilor pe minim trei fracţii – reciclabile, nereciclabile şi biodegradabile, precum şi cu toalete ecologice.

Fostul ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu, afirmă că acest demers legislativ are rolul de a reduce deşeurile de unică folosinţă.

 

”Acesta este ultimul document pe care l-am adoptat în calitate de ministru al Mediului, fiind un demers proactiv pentru promovarea măsurilor adoptate la nivel european, care vizează reducerea deşeurilor de unică folosinţă. Pe durata întregului mandat am căutat soluţii şi adoptat măsuri pentru ca România să aibă un viitor sigur şi sănătos şi să îşi atingă obiectivele de mediu asumate la nivel european. Îmi doresc ca acest proiect să reprezinte primul pas care să ajute organizatorii de evenimente să devină ei înşişi promotori ai măsurilor care asigură sustenabilitatea şi tranziţia către o economie circulară”, a scris pe Facebook, Grațiela Gavrilescu.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor