logo
RNTV Live

REPORTAJ: La fotbalul mic se nasc marile speranțe. Oază în deșert!

cs baicoi 1
Ciprian Radu

La fotbalul mic se nasc marile speranțe

Caravana fotbalului românesc abia se tărăște prin deșert. Rătăcește de atât de multă vreme și sunt prea puține puncte de reper și prea îndepărtate. 

La fotbalul juvenil, la nivelul cluburilor mici, e și mai rău. Când o sticlă cu apă pentru copii e un efort prea mare, e ca și cum ai planta tinerele vlăstare în nisip.

Se mai întâmplă însă să dai subit peste un club mic care chiar se ocupă de copii. E ca și când ai ajuns într-o oază din deșert!

Peste 200 de juniori legitimați. Antrenor principal, antrenor secund, antrenor cu portarii, asistență medicală. Suntem la Clubul Sportiv Băicoi, mai mult decât o școală de fotbal care care grijă nu doar de fotbaliștii în devenire, dar și de copiii mai puțini norocoși, cei fără părinți sau care provin din familii nevoiașe sau dezorganizate, încadrați la “Raza de Soare”.

Înainte de a viziona materialul video pe care l-am pregătit, câteva repere despre Clubul Sportiv Băicoi.

CS Băicoi a plecat la drum cu puțin peste 20 de juniori. Acum, are peste 200.

În staful tehnic a fost cooptat Adrian Samoilă, cunoscut om de fotbal prahovean, fost conducător la Conpet Ploiești și președinte de club.

Este unul dintre puținele cluburi la acest nivel care asigură asistență medicală și la antrenamente.

Într-un timp foarte scurt, CS Băicoi a reușit să atragă inclusiv talente din Ploiești. Sunt mai mulți juniori care fac naveta la terenul de la Tufeni, acolo unde-și desfășoară activitatea echipele de juniori ale clubului.

Portarul de la U13, Lucian Constantin, a fost selecționat la lotul național.

CS Băicoi are echipe de juniori la toate categoriile de vârstă. Nu se percepe taxă.

În viitorul apropiat, se are în vedere înființarea unei echipe de seniori, la care să poată evolua juniorii de acum.

Vă invităm, așadar, să urmăriți materialul video realizat la școala de fotbal CS Băicoi. Președintele Lucian Ciufu, antrenorii Ciprian Gheorghe și Florian Ilie, dar și juniorii Dragoș Dumitru și Valentin Ciufu vorbesc cu pasiune despre realizările și planurile lor. 

La fotbalul mic se nasc marile speranțe!

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor