logo
RNTV Live

Pericol!!! De Black Friday hoții îți pot goli cardul!!!

venituri Băncile ”puse la zid” de către persoanele cu venituri mai mici de 2000 de lei
Mihai Constantinescu

Atenție cum și unde folosiți cardurile bancare, dacă nu vreți să ramâneți fără bani, chiar în preajma sărbătorilor de iarnă. Experții Kaspersky Lab au atenționat că riscul de faudare a informațiilor bancare deținute de către posesorii de carduri este iminent, mai ales în perioada evenimentului “Black Friday” și a Sărbătorilor de Iarnă.

Hackerii sunt pregătiți să dea lovitura pentru Black Friday încă de luna trecută. În octombrie 2016, în timp ce studiau cele mai recente amenințări, cercetatorii Kaspersky Lab au detectat un magazin online fals, cu tematica „Black Friday” și produse la prețuri atractive. Statisticile au demonstrat că există un trend ascendent al fraudărilor informațiilor bancare, în mediul virtual. În anul 2015, 34,33% dintre toate atacurile de phishing (fraudare a informațiilor bancare) au fost financiare.

Phishing este un proces fraudulos prin care se încearcă obținerea, prin furt, a unor informații, nume de utilizator, parole, detalii despre carduri bancare sau alte date cu caracter personal, printr-un mesaj sau altă metodă de comunicare electronică, în care se pretinde că autorul este o entitate de încredere.

Ce măsuri se pot lua pentru a rămâne cu banii în cont?

În primul rând, evitați accesarea de link-uri venite de la persoane necunoscute sau de link-uri suspecte trimise de către prieteni, prin intermediul site-urilor de socializare sau pe e-mail, introducerea datelor de card pe site-uri necunoscute sau suspecte.

Nu dați curs unor eventuale comunicări electronice ce provin din partea unor site-uri ale anumitor bănci sau platforme care administrează plăți online.

sursa: descopera.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor