logo
RNTV Live

Republikanews nu refuză niciun drept la replică!

ccj
Cristian Anghelescu

În urmă cu câteva zile, colegii de la Jurnalul Prahovean au publicat un material intitulat “Scandalos! De ce nu a vrut primarul Dobre să rezolve problema CSM Ploieşti” (www.jurnalulph.ro/sport/31208-scandalosde-ce-nu-a-vrut-primarul-dobre-sa-rezolve-problema-csm-ploiesti).

Tema textului nesemnat viza interesul pe care anumite persoane din anturajul primarului l-ar fi avut în legătură cu “confiscarea” fotbalului juvenil din Ploieşti. Sugerându-se, pe final, că edilul – împuternicit să rezolve problema siglei și a palmaresului  Petrolului – a uitat de această situaţie şi a preferat să se ocupe de interesele firmei Petrosport…

În urma unei ședințe la care au participat toți părinții copiilor și juniorilor care activează la AS Petrosport Ploiești s-a hotărât o luare de poziție vizavi de cele scrise și s-a solicitat Jurnalului Prahovean un drept la replică. După o perioadă de așteptare în van, timp de două zile, astăzi semnatarii comunicatului au fost înștiințați că nu vor beneficia de acel dorit drept! Așa încât au acordat facsimilul redacției Republikanews, noi considerând că exprimarea opiniilor nu face altceva decât să crească interesul cetățenilor, în orice domeniu de activitate! Mai ales în segmentul sportului!

comunicat petrosportIată conținutul acestui comunicat:

“În urma articolului publicat în data de 22.09.2016 în Jurnalul Prahovean, cu privire la grupele de copii și juniori ale clubului Petrolul Ploiești, vă comunicăm următoarele:

Copiii, reprezentați legal de părinți, au trecut prin acorduri de transfer de la Petrolul Ploiești la Petrosport Ploiești, în mod individual, de bună voie, fără a fi forțați într-un fel sau altul de persoane implicate în acest proiect apărut în fotbalul prahovean.

După falimentul clubului Petrolul Ploiești, inițial s-a vehiculat trecerea CCJ la CSM Ploiești. Având în vedere că antrenorii acestui club nu erau plătiți de mai multe luni și alte sporturi sunt cvasidesființate, nici antrenorii veniți de la Petrolul nu puteau fi angajați. În această situație a fost clar că nici varianta să fie preluați de CSM Ploiești era fără spranță, din lipsă de fonduri.

Singura alternativă viabilă și de perspectivă pentru creșterea performanțelor sportive ale copiilor noștri a fost, în acel moment, pe plan local, Petrosport Ploiești, asociație sportivă non-profit care este reprezentată și de antrenori. Așadar, prin prisma rezultatelor obținute (un exemplu ar fi locul III pe țară obținut anul acesta de grupa 2001), noi, părinții acestor copii ne-am dorit să fim îndrumați de oameni de fotbal care au făcut și își doresc să facă, în continuare, performanță. De aceea, copiii au trecut majoritatea la Petrosport și nu din alte motive politice, fără echivoc. Mai mult, credem că a sosit momentul ca și formațiunile politice locale (indiferent de coloratură) dar și diferite societăți comerciale să sprijine dezvoltarea sportului juvenil ploieștean.

Vă mulțumim pentru acceptarea acestui drept la replică și dorim o întrevedere cât mai curând posibilă cu Domnul Primar Adrian Dobre și cu consilierii Primăriei Ploiești, în prezența presei sportive și a posturilor de televiziune locale pentru lămurirea aspectelor mai sus relatate.

Sportul în Ploiești și în Prahova poate avea o șansă!”

Părinții copiilor și juniorilor AS Petrosport Ploiești

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor