logo
RNTV Live

Respirăm zilnic otravă! Ploieștiul are cea mai scăzută calitate a aerului din România

rafinăriile Petrobrazi şi la Petrotel-Lukoil Vezi câte controale au fost realizate în ultimii doi ani la rafinăriile Petrobrazi şi la Petrotel-Lukoil. Rezultate uimitoare
Oana Stoica

Statisticile recente, realizate de site-ul Storia.ro, arată ceea ce tot spunem de ani de zile. Chiar dacă autoritățile, în frunte cu Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, susțin sus și tare că nu avem poluare la Ploiești, iată că realitatea este alta.

Conform sursei citate, Ploieștiul este orașul cu cea mai scăzută calitate a aerului din România. Potrivit Storia.ro, pe locul doi ca și poluare este Călărași, urmat de București, Focșani, Galați, Slatina, Reșița, Bacău, Satu Mare și Brăila.

Cea mai bună calitate a aerului din România o regăsim în Brașov, Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe.

Cartierul Mihai Bravu din Ploiești, acolo unde este situată și rafinăria Lukoil, figurează în clasament drept cartierul cu cea mai scăzută calitate a aerul. Practic, cei care locuiesc aici, sunt otrâviți zilnic de aerul viciat.

 

În general, orașele cu o densitate ridicată a populației sunt și zonele percepute de cetățeni ca având cea mai scăzută calitate a aerului. Studiul, realizat în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research, a analizat perceptia cetățenilor asupra calității aerului din orașele și cartierele în care locuiesc.

Ploieștenii au votat Albert, Baraolt și Nord – Spitalul Județean ca fiind zonele cu cea mai bună calitate a aerului. Mihai Bravu, Bereasca, bulevardele București și Republicii sunt la coada clasamentului, notate ca zone urbane cu cea mai scăzută calitate a aerului.

Sursa: www.newmoney.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor