logo
RNTV Live

Revoluţionarul în halat alb. Un medic a împărţit salariul cu infirmierele de la spital. Vezi de ce a luat această decizie

sursă foto greatnews.ro
Mihai Constantinescu

A împărţit salariul cu colegele sale

Revoluţionarul în halat alb. Un medic a împărţit salariul cu infirmierele de la spital. Vezi de ce a luat această decizie.

Se numeşte  Mircea Duțescu şi este medicul psihiatru la Spitalul de Psihiatrie din comuna vrânceană Dumbrăveni. Probabil va deveni cel mai răvnit medic din România după gestul care l-a făcut foarte popular printre colegele sale.

Medicul a decis să împartă salariul cu colegii care s-au ales cu veniturile scăzute după modificarea grilei de salarizare făcută de Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, anunţă gretnews.ro.

O colegă a fost extrem de impresionată de gestul său încât a decis să spună tuturor pentru a-i rmulțumi medicului Mircea Duțescu:

“Acesta este un om cu suflet de aur căruia îi dorim ani sănătoși și viața lungă. Mulțumim din suflet domnule doctor pentru gestul dumneavoastră. Nu a făcut nimeni în țară ce ați făcut dumneavoastră pentru noi. Personalul auxiliar medical de la Dumitrești va mulțumește din suflet singurului medic care a împărțit salariul cu noi”, a scris Mona Ramona Stănilă.

Duteşcu consideră că a fost un simplu gest colegial.

“A fost un cadou amical pe care l-am făcut. A fost o chestie colegială. Este adevărat, am sărit în apărarea acestor necăjiți, pentru că este o nedreptate ce s-a întâmplat. S-au luat bani de la brancardieri, de la infirmiere și ni s-au dat nouă, medicilor. De fapt, statul nu a pus nici un ban în plus, ci a luat de la necăjiți și ne-a dat nouă”, a declarat pentru vrancea24.ro medicul Mircea Duțescu.

Gestul impresionant al medicului nu rezolvă problema din snătate. este şi motivul pentru care au fost anunţate mişcări sindicale.Sindicaliştii din sănătate au hotărât ca pe 7 mai să fie declanşată o grevă de avertisment și în 11 mai să se intre în greva generală. Până atunci însă, se va organiza şi un miting în Capitală. Acesta este programat pe 26 aprilie în Capitală şi sunt aşteptate peste 10.000 de persoane.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/un-medic-din-romania-a-avut-curajul-sa-posteze-o-fotografie-cu-fluturasus-de-salariu-vezi-cat-castiga/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor