logo
RNTV Live

România, 2018! Fetiță de 6 ani, somată de FISC. Urmează executarea silită!

copil  brate
rnews

ANAF nu iartă nimic!

Departamentul FISC-ului care se ocupă de contribuțiile la sănătate și pensii a trimis o somație pe numele unei fetițe, din Iași, de numai 6 ani. Aceasta este obligată să plătească o datorie din urma unei spitalizări. În caz contrar, această riscă executarea silită plus cheltuielile de judecată.

Suma este de 35 lei și reprezintă contribuția contribuţia de asigurări de sănătate aferente anilor 2014 şi 2015. Mama copilei este revoltată din cauza faptului că somația  a venit chiar pe numele fetiței.

“Toată situaţia asta e de-a râsu’- plânsu’. Eu înţeleg că nu este o sumă mare şi nu am nimic împotrivă să o achit, dar ma deranjează că această somaţie a fost trimisă unui minor, de clasa pregătitoare, şi nu mie, ca parinte şi tutore al minorului. Mâine dimineaţă, la prima oră, voi fi acolo, de mână cu fata, pentru ca nu e normal ca un copil de 6 ani să platească, dacă era pe numele meu, indiferent de sumă, plăteam, dar cum să îi trimiţi copilului? Din ce să plătească datoriile, din alocaţie?”, a declarat mama fetiţei, citată de realitatea.net.

Citeste mai mult: adev.ro/p7mhag

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor