România a debutat cu victorie în preliminariile pentru CM de handbal masculin

romania - italia handbal masculin

România a debutat cu victorie în preliminariile pentru CM de handbal masculin

În primul meci din turneul de calificare de la Bolzano, România a spulberat echipa gazdă la 10 goluri diferență, 34-24. Astăzi întâlnim Insulele Feroe (ora 17:30), iar mâine Ucraina (19:15)

România a fost încurajatăsea, aseară, la Bolzano, de aproape 500 de români care au venit să-i susțină pe băieții lui Xavier Pascual. Iar Popescu&Co. nu i-au dezamăgit.

Desfășurarea jocului

Românii au condus de la un capăt la altul, desprinzându-se rapid în prima repriză. A fost 14-8, dar italienii au mai reușit să reducă din diferență, iar la jumătatea partidei diferența a fost de 5 goluri: 18-13.

Paradele portarului Postogna și golurile lui Morreti au dat speranțe gazdelor. Italia a venit la 19-21, iar antrenorul Barcelonei a luat foc la time-outul cerut imediat. Pascual a țipat la “tricolori” care, parcă, s-au trezit! Alex Simicu și Demis Grigoraș și-au calibrat aruncările, iar România s-a desprins încă o dată, 23-19, iar apoi, decisiv, la 27-20!

Antrenorul italian Riccardo Trillini a riscat, a scos portarul și a trimis 7 jucători în atac. O șansă în plus pentru români, care au recuperat mingi în apărare și au marcat rapid cu poarta goală sau pe contraatac.

Dan Racota a închis tabela la 34-24, o diferență de 10 goluri care spune totul despre diferența de forțe din teren. În celalalt meci al zilei, Ucraina a trecut de Insulele Feroe cu 30-22.

Prima clasată în acest turneu de calificare se califica în play-offul pentru Campionatul Mondial din 2019.

sursa: gsp

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

“Pasul la ofsaid” cu Cristi Vlad

“Pasul la ofsaid” cu Cristi Vlad Invitatul acestei zile, la emisiunea cu profil sportiv “Pasul la ofsaid”, a fost Cristi Vlad, președintele Petrolului. Una dintre temele...