logo
RNTV Live

România a debutat cu victorie în preliminariile pentru CM de handbal masculin

romania - italia handbal masculin
Cristian Anghelescu

România a debutat cu victorie în preliminariile pentru CM de handbal masculin

În primul meci din turneul de calificare de la Bolzano, România a spulberat echipa gazdă la 10 goluri diferență, 34-24. Astăzi întâlnim Insulele Feroe (ora 17:30), iar mâine Ucraina (19:15)

România a fost încurajatăsea, aseară, la Bolzano, de aproape 500 de români care au venit să-i susțină pe băieții lui Xavier Pascual. Iar Popescu&Co. nu i-au dezamăgit.

Desfășurarea jocului

Românii au condus de la un capăt la altul, desprinzându-se rapid în prima repriză. A fost 14-8, dar italienii au mai reușit să reducă din diferență, iar la jumătatea partidei diferența a fost de 5 goluri: 18-13.

Paradele portarului Postogna și golurile lui Morreti au dat speranțe gazdelor. Italia a venit la 19-21, iar antrenorul Barcelonei a luat foc la time-outul cerut imediat. Pascual a țipat la “tricolori” care, parcă, s-au trezit! Alex Simicu și Demis Grigoraș și-au calibrat aruncările, iar România s-a desprins încă o dată, 23-19, iar apoi, decisiv, la 27-20!

Antrenorul italian Riccardo Trillini a riscat, a scos portarul și a trimis 7 jucători în atac. O șansă în plus pentru români, care au recuperat mingi în apărare și au marcat rapid cu poarta goală sau pe contraatac.

Dan Racota a închis tabela la 34-24, o diferență de 10 goluri care spune totul despre diferența de forțe din teren. În celalalt meci al zilei, Ucraina a trecut de Insulele Feroe cu 30-22.

Prima clasată în acest turneu de calificare se califica în play-offul pentru Campionatul Mondial din 2019.

sursa: gsp

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor