logo
RNTV Live

România lor, durerea noastră…

cristian anghelescu
Cristian Anghelescu

Ieri, la o zi după ce echipa de baschet a Craiovei a ratat drumul către podiumul campionatului – fiind învinsă de U-Banca Transilvania Cluj în toate cele trei meciuri disputate în play-off – baschetbalistul ploieștean Cătălin Burlacu, unul dintre cei mai valoroși sportivi ai țării, a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj de mulțumire.

catalin burMesaj care, în partea finală, sublinia aportul pe care politicienii Primăriei Craiova dar și factorii de decizie din Consiliul Local l-au avut în susținerea sportului, a baschetului, în municipiul reședință de județ al Doljului.

Nu mai dezvolt saga sportului prahovean și nici decizia lui Burlacu de a părăsi umilit Ploieștiul și a lăsa în neant o echipă proaspăt promovată în eșalonul de elită al baschetului românesc. Am făcut-o, degeaba, de zeci de ori, la momentul în care nebunia conducătorilor orașului atinsese parcă paroxismul!

Iată cuvintele marelui campion regăsite pe pagina personală a site-ului de socializare: “A venit ziua când drumul play-off-ului s-a oprit! Un sezon încărcat cu decizii mai mult sau mai puțin bune, cu meciuri frumoase în partea a doua a sezonului, chiar dacă unele (6) le-am pierdut la 8 puncte  însumat…

Mereu am avut puterea să strângem rândurile și să ridicam capul din pământ, să credem în șansa noastră, să ne încurajam reciproc atunci când mulți din lumea baschetului schițau grimase de îndoială sau afișau zâmbete ușor arogante!

Nu mi-a fost greu să iau hotărârea la final de decembrie și să lupt cu tot eu-l meu, să mă pun în slujba echipei! Craiova merită baschet, Craiova trăiește baschet, Craiova are nevoie de baschet!

Respectul meu Primăriei, Consiliului Local, cetățenilor din Craiova, suporterilor și nu în ultimul rând staff-ului și coechipierilor!

P.S.: Sper în mai bine, mereu e loc de și mai bine!”

Mesajul campionului îi bucură pe unii și, în același timp, îi întristează pe alții. Noi, prahovenii, ne-am obișnuit deja cu tristețea, facem parte din acea categorie a cetățenilor bine pusă cu botul pe labe! Care am ajuns să ne bucurăm de sportul la vârf, de competiție și suspans, doar privind bilunar la un meci de volei al Tricolorului LMV sau, mai nou, la câteva curse de cai fără nicio miză…. Va trebui să mai treacă apă pe Prahova până când normalitatea va ajunge la rang de virtute, până atunci rămânând doar să privim și să oftăm la bucuria altora. Acolo unde legea aplicată este alta, acolo unde totul este permis, acolo unde cei care sunt la conducere chiar conduc și își mai și asumă ceea ce fac! În România lor, nu a noastră!

La ei, iată, politicienii, conducătorii și fanii și-au dat mâna și vor ca orașul lor să fie printre primele din țară! Recunoscând valorile și dorindu-le aproape de noile proiecte! Își respectă sportivii, îi prețuiesc și chiar le oferă cecuri în alb: “Cu toții ne dorim un sezon (2017-2018) mult mai bun, de aceea OBLIGATORIU, pentru un proiect consistent, bun, de calitate, baza trebuie să fie formată din acest DUO de ELITĂ: MARIUS TOMA&CĂTĂLIN BURLACU!”, așa sună provocarea oficială pentru noul sezon.

La noi, reamintesc, nu am știut cum să procedăm pentru a ne alunga valorile! Rămânând un oraș fără sport, cu datorii imense către sportivii și antrenorii batjocoriți, cu oprobriul cetățenilor intrigați de micimea unora dintre aleși și, mai ales, de frica ancestrală a celor responsabili să-și pună apostila pe hârtiile care ar putea debloca sistemul…

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor