logo
RNTV Live

România nu mai are bani. Ultimele analize prezic un nou dezastru economic

sursă foto Click
rnews

Guvernul a încheiat luna octombrie cu un deficit bugetar de 20,1 miliarde de lei, mai mult decât triplu față de perioada similară a anului trecut. Numai din septembrie și până în octombrie, deficitul a crescut cu 3,3 miliarde de lei.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice, la opt luni deficitul bugetului general consolidat era de 14,6 miliarde lei, respectiv 1,54% din PIB.

În perioada ianuarie – octombrie 2018, veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 232,3 miliarde lei, au reprezentat 24,5% din PIB, şi sunt mai mari cu 11,8%, în termeni nominali, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Se înregistrează creşteri faţă de anul precedent în cazul încasărilor din contribuţiile de asigurări (+37,8%) şi din veniturile nefiscale (+18,5%).Potrivit Ministerului Finanţelor, încasările din contribuţiile sociale au fost influenţate pozitiv, începând din februarie, de transferul contribuţiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului scrie capital.ro.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor