logo
RNTV Live

România se confruntă cu o prăbușire fără precedent a prețurilor energiei. Clientul este plătit!

racordare energie electrica
Erika Stoica


România se confruntă cu o prăbușire fără precedent a prețurilor energiei, afectând atât electricitatea, cât și gazul. Creșterea temperaturilor, abundența surselor regenerabile și consumul industrial redus sunt factorii principali care au contribuit la această scădere.

Cotările gazului au coborât sub 100 de lei/MWh, față de 130 de lei în urmă cu o săptămână, iar prețul energiei electrice a atins niveluri neașteptate, inclusiv prețuri negative, unde producătorii plătesc clienții pentru a consuma energia.

Această situație se datorează excedentului de energie, în special din surse eoliene și solare, și consumului intern redus. Cu toate acestea, consumul industrial nu a crescut semnificativ, iar surplusul de energie este exportat în țările vecine, cum ar fi Ungaria și Bulgaria.

Deși această tendință ar trebui să stimuleze consumul industrial, acest lucru încă nu s-a întâmplat. În prezent, energia este exportată și utilizată acolo unde este necesară.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor