logo
RNTV Live

Românii riscă să nu mai mănânce carne autohtonă. Până și micii sunt aduşi de peste hotare

pesta bun
Mihai Constantinescu

Românii riscă să nu mai mănânce carne autohtonă. Până și micii sunt aduşi de peste hotare

Situaţie tot mai critică în ţară, după ce pesta porcină a făcut ravagii în multe judeţe, inclusiv Prahova.

La doi ani după ce România a anunțat primele cazuri de pestă porcină, Uniunea Europeană tocmai a extins în 35 de judeţe interdicția pentru export. Procesatorii din industria cărnii trec prin cele mai grele momente din ultimii 30 de ani, anunţă stirileprotv.ro

500.000 de porci au fost sacrificați pentru a limita epidemia, și au lăsat loc unor importuri masive.

Aşa se face că există riscul că românii să nu mai consume care autohtonă.

Belgienii aduc deja în ţara noastră aproximativ 10.000 de tone de carne pe an, dar vor să tripleze cantitatea, mai anunţă sursa citată

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor