logo
RNTV Live

Românii vor beneficia de facturi mai mici la energie începând cu luna viitoare, anunță ministrul Burduja

energie-electrica-2
Erika Stoica

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a făcut declarații optimiste în legătură cu viitoarele scăderi ale prețurilor la energie electrică și gaze naturale, ce urmează să se reflecte în facturile românilor începând cu luna viitoare. Potrivit declarațiilor sale, foarte mulți cetățeni vor beneficia de aceste reduceri, în special la gaze, dar și la energia electrică pentru cei cu un consum mai mare, de peste 1,3 lei pe KWh.

Burduja a subliniat că evaluările actului normativ adoptat recent indică o tendință de scădere a prețurilor, fapt ce va aduce beneficii semnificative pentru consumatorii din întreaga țară. Aceste reduceri vor fi resimțite în mod direct începând cu luna următoare.

Guvernul a luat decizii importante în acest sens, adoptând o ordonanță care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de energie electrică și gaze naturale. Acest lucru va conduce la scăderea prețurilor pentru următoarele 12 luni.

Conform comunicatului emis de Ministerul Energiei, modificările aduse Ordonanței de Urgență 27/2022 vor duce la o reducere a prețului la care producătorii vând energia electrică și gazele naturale, eliminând astfel supraimpozitarea. Prețurile vor fi reduse de la 450 lei/MWh la 400 lei/MWh pentru energia electrică și de la 150 lei/MWh la 120 lei/MWh pentru gazele naturale.

Aceste măsuri au fost luate în urma unor analize atente ale pieței de energie și în urma consultărilor cu toți actorii din sector, în scopul de a aduce beneficii reale și semnificative pentru consumatorii finali.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor