logo
RNTV Live

S-a declarat război asistaţilor social. Se întâmplă de astăzi. Ce se întâmplă dacă aceştia vor refuza să muncească

să muncească sursa foto DCNews
Mihai Constantinescu

S-a declarat război asiataţilor social

S-a declarat război asistaţilor social. Se întâmplă de astăzi. Ce se întâmplă dacă aceştia vor refuza să muncească

Cine munceşte primeşte! Cine nu munceşte rabdă! Asta se va întâmpla începând de astăzi cu asistaţii social. Altfel spus, cei care sunt apţi de muncă şi vor refuza și o singură dată o oportunitate de angajare sau un curs de formare profesională vor rămâne fără ajutorul social.

Guvernul vrea astfel să încurajeze munca şi să-i responsabilizeze pe asistaţii social.

Cei care pierd ajutotul social, pot depune un nou dosar după un an de zile.

Modificările legislative nu îi vizează pe cei cu nevoi sociale, în schimb, potrivit noilor prevederi, persoanele apte de muncă din familiile care beneficiază de ajutor social, vor avea obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrări de interes local, notează Europa FM.ro.

Primarii vor trebui să fie mult mai atenţi cu beneficiarii acestui sprijinl. Aceştia vor avea datoria să întocmească un plan de activităţi sezoniere, pe baza cererilor primite de la firmele care au nevoie de forţă de muncă şi funcţionează pe raza localităţii respective. Primarii care nu se vor ocupa de acest lucru, vor sancţionat cu o amendă de la 1000 la 5000 de lei.

Ultimele statistici arată că peste 200.000 de persoane primesc un sprijin financiar de până la 300 de lei pe lună. Acordarea acestuia depinde de semnătura primarului, mai anunţă sursa citată mai sus.

VEZI ŞI https://portal.republikanews.ro/ploiesti-termen-de-depunere-a-cererilor-pentru-acordarea-ajutorului-pentru-incalzirea-casei/?fbclid=IwAR0-lj_uyfgfzQ-N5CpOx9sgYAXp7QVg4zjWiWP9OI0dUg2M9z_EOCJXV_s

Foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor