logo
RNTV Live

S-a încheiat Tabăra Națională de Sculptură de la Ploiești. Creațiile spectaculoase vor fi amplasate în zone intens circulate din oraș

tabara sculptura ganea 6
rnews

S-a încheiat Tabăra Națională de Sculptură de la Ploiești.

Timp de o lună, 7 sculptori din România și din Republica Moldova au cioplit în marmură de Rușchița, în Parcul Municipal Ploiești.

Astăzi a avut loc închiderea oficială a Taberei Naționale de Sculptură Monumentală „România 100”-Ploiești.

În cadrul festivității de închidere au fost prezentate public lucrările de artă monumentală realizate de cei 7 sculptori.

La festivitate au participat viceprimarii Cristian Ganea și George Pană, dar și consilieri locali.

Viceprimarul Cristian Ganea a declarat și că este absolut necesară susținerea și promovarea, la nivel local, a creației culturale și artistice contemporane.

Sculpturile moderne, cioplite în marmură, vor putea fi admirate de ploieșteni, pe viitor, în diferite zone ale orașului, unde vor fi amplasate în vederea îmbunătățirii esteticii urbane.

Municipalitatea ploieșteană a organizat ineditul eveniment în contextul celebrării, anul acesta, a Centenarului Marii Uniri, iar operele realizate de sculptori vor intra în patrimoniul Municipiului Ploiești.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor