logo
RNTV Live

S-a ajuns prea departe. Un pădurar a fost bătut şi sechestrat de hoţii de lemne

pădurar Pădurile păzite cu preţul vieţii de pădurari?/ sursa foto b1-ro
Mihai Constantinescu

Pădurile păzite cu preţul vieţii de pădurari?

S-a ajuns prea departe. Un pădurar a fost bătut şi sechestrat de hoţii de lemne. Bărbatul agresat este pădurar de o viaţă  la Ocolul Silvic Reghin din cadrul Direcției Silvice Mureș. A fost agresat și sechestrat de un grup de persoane surprinse în timp ce tăiau ilegal arbori din cantonul silvic 3 Cozma, de pe raza localității Tonciu, județul Mureș.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva anunţă prin intermediul unui comunicat de presă că pădurarul a observat un grup de mai multe persoane. Aveau două atelaje cu 15 arbori tăiaţi ilegal din forestier de stat şi a intervenit.

“Prima căruță a părăsit locul, pădurarul încercând să imobilizeze a doua căruță și să identifice suspecții. În acel moment, acesta a fost lovit din spate cu un obiect metalic, în zona capului, provocându-i-se leziuni. Ulterior, Ioan N. a fost lovit de mai multe persoane cu obiecte contondente. I-au fost provocate alte leziuni la nivelul brațelor, piciorului, trunchiului și în zona feței. Angajatul Romsilva a fost imobilizat timp de 20 de minute de către grupul de suspecți, împiedicându-l să folosească telefonul mobil pentru a solicita ajutor.

Pădurarul fost internat cu multiple leziuni la Spitalul Municipiului Reghin,. Polițiștii din cadrul IPJ Mureș efectuează cercetări în acest caz.”

De la începutul acestui an, alți 31 de angajați ai Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva au fost agresați de către hoții de lemne sau de braconieri, în cursul acțiunilor de pază a pădurilor. Dintre aceștia, 12 au necesitat îngrijiri medicale, unul fiind împușcat, iar într-un alt caz, pădurarul fiind deposedat prin forță de arma de serviciu. se mai arată în comunicat.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

Foto cu caracter ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor