logo
RNTV Live

Sabia lui Damocles, deasupra capetelor celor din administraţia locală şi DESCENTRALIZATE

Sabia lui Damocles, deasupra capetelor celor din administraţia locală şi DESCENTRALIZATE
Mihai Constantinescu

90-100.000 de angajaţi din administrația locală şi DESCENTRALIZATE ar putea ajunge pe drumuri după ce vor fi concediaţi. Cel puţin aşa intenţionează reprezentanţii PSD care au întocmit în acest sens un document intern şi care a fost predat ministrului muncii. Se pare că pe marginea subiectului au fost iniţate discuţii şi cu primarii PSD în cadrul întâlnirilor tot mai dese ale conducerii partidului în teritoriu.

Numărul uriaş de angajaţi ar urma să fie concediaţi imediat după intrarea în vigoare a Legii salarizării.

Sabia lui Damocles este deasupra capetelor celor din poliția locală și direcțiile de administrare ale patrimoniului. Vizate sunt și anumite structuri ale consiliilor județene. Dar și descentralizate cum ar fi, de pildă, Direcțiile de sănătate publică, al căror număr de angajați este considerat supradimensionat.

În decembrie 2016, printr-o ordonanță de urgență, guvernul Cioloș a mărit cu procente uriașe salariile de la DSP-uri, astfel că în acest moment, un director județean are un salariu net de circa 110 milioane lei vechi, iar un șef de serviciu trece de 60 de milioane! Sindicatele din administraţia publică au intrat în posesia acestor informații și au anunțat grevă și proteste.

citeşte continuarea aici http://www.comisarul.ro/articol/document-psd-pregateste-concedierea-a-90-100000-de_888189.html

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor