logo
RNTV Live

Şansă la viaţă pentru persoanele infestate cu HIV. Un nou vaccin i-ar putea scăpa definitiv de coşmar

Şansă la viaţă pentru persoanele infestate cu HIV. Un nou vaccin i-ar putea scăpa definitiv de coşmar
Mihai Constantinescu

Vaccinul este cunoscut sub denumirea de SAV001 şi este făcut într-un mod total diferit faţă de celelalte vaccinuri care urmăreau acelaşi scop, şi anume prin folosirea unor particule care distruge în totalitate virusul, care au fost modificate genetic pentru a nu afecta celulele umane. Acesta funcţionează prin expunerea sistemului imunitar în faţa unei versiuni inactive a virusului, astfel încât se produc anticorpii împotriva acestuia, care vor fi pregătiţi să lupte atunci când virusul intră în organism. Motivul pentru care a durat atât de mult ca acest vaccin să apară a fost pentru că medicii nu au crezut în posibilitatea de a face virusul HIV inactiv.

În acest moment vaccinul a trecut în cea de-a doua fază a testării , după ce prima fază de testare a demonstrat că nu reprezintă niciun pericol în cazul oamenilor.

A doua fază va include testarea pe 600 de persoane care nu au fost infestate cu acest virus, 300 dintre acestea vor fi din rândul populaţiei normale, iar 300 din grupuri în care riscul de infestare e crescut, incluzându-i pe bărbaţii care întreţin relaţii sexuale cu alţi bărbaţi, dependenţii de droguri care le administrează intravenos şi toţi cei care au un partener deja infestat. Cercetătorii vor analiza modul în care organismul lor dezvoltă anticorpi împotriva virusului şi dacă riscul de contactare a virusului este redus sau nu.

sursa descoperă.ro

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor