logo
RNTV Live

Sărbătorile de iarnă: perioadă critică pentru prahoveni. Risc major de producere de incendii. Avertismentul pompierilor

Sărbătorile de iarnă: perioadă critică pentru prahoveni. Risc major de producere de incendii. Avertismentul pompierilor
Mihai Constantinescu

Sărbătorile de iarnă: perioadă de foc pentru prahovenii neatenţi

Sărbătorile de iarnă: perioadă critică pentru prahoveni. Risc major de producere de incendii. Avertismentul pompierilor.

Este bine ştiut că în perioada sărbătorilor de iarnă riscul producerii de incendii creşte. Bilanţul pe anii trecuţi demonstrează faptul că de sărbători se produc mai multe incendii decât într-o perioadă obişnuită. Fie că este vrba de foc scăpat de sub control în momentul sacrificării porcului sau o instalaţie de brad defectă, oamenii trebuie să fie precauţi.

Atenţie la artificii şi instalaţiile de brad

  • Nu aprindeţi artificii sau lumânări în bradul de Crăciun (sau în apropierea acestuia; indiferent că este natural sau artificial, acesta se poate aprinde rapid conducând la incendierea locuinţei!
  • Nu utilizaţi instalaţii/decoraţiuni electrice cu defecţiuni sau improvizaţii!
  • Nu solicitaţi excesiv instalația electrică prin utilizarea simultană a mai multor aparate electrice a căror putere însumată poate depăşi puterea instalaţiei electrice a locuinţei dumneavoastră!
  • Nu amplasaţi bradul de Crăciun în apropierea unor surse de căldură: sobe, calorifere sau alte mijloace de încălzire!
  • Nu utilizaţi lumânări sau alte surse de aprindere cu flacără deschisă în apropierea materialelor combustibile sau inflamabile!
  • Nu amplasaţi materialele combustibile sau inflamabile în apropierea surselor de căldură!
  • Nu lăsaţi sobele cu focul aprins atunci când părăsiţi locuinţa sau înainte de culcare!
  • Decuplaţi aparatele electrice de încălzire la plecarea din locuinţă sau înainte de a adormi!
  • Se interzice copiilor jocul cu petarde, artificii sau alte tipuri de pocnitori artizanale!

VEZI ŞI https://portal.republikanews.ro/politistii-ploiesteni-si-au-adus-aportul-intr-o-misiune-de-salvare-organizata-in-madrid-extrem-de-periculoasa/

Reguli pentru  sacrificarea porcilor 

NU UITAŢI! Tradiţionala sacrificare a porcului din această perioadă nu trebuie să  pună în pericol gospodăria. Pompierii vă sfătuiesc să respectaţi următoarele reguli

  • alegeţi locul pentru pârlirea porcilor la o distanţă de siguranţă faţă de construcţii sau depozite de furaje;
  • buteliile de gaze utilizate la pârlirea porcilor trebuie amplasate la distanţă faţă de arzător, iar furtunurile să fie prevăzute la capete cu coliere de fixare;
  • confecţionaţi afumătorile din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile şi amplasaţi-le independent de celelalte construcţii din gospodărie.

Toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino”  Prahova sunt pregătite pentru a face faţă evenimentelor ce s-ar putea produce în  această perioadă.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursă comunicat ISU Prahova

Foto cu caracter ilustrativ

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor