logo
RNTV Live

Satul unde sute de oameni au peste 100 de ani. Totul datorită unui aliment miraculos

batran
rnews

Rozmarinul este, se pare, secretul unei vieţi mai lungi, într-un mic sat din Italia. Dieta mediteraneană este foarte cunoscută pentru beneficiile ei asupra organismului uman. mai mulţi cercetători şi-au unit forţele şi au studiat câteva sute de persoane, toate cu vârsta peste 100 de ani şi toate din acelaşi sat.

Acciaroli este renumit pentru că aici se înregistrează cea mai scăzută rată a bolilor de inimă sau a sindromului Alzheimer în rândul populaţiei.

“Am observat că în dieta lor există foarte mult rozmarin, o plantă excepţională, dar şi că fac multe drumeţii lungi pe munte pentru a obţine această plantă. Iar acest exerciţiu fizic împământenit în stilul lor de viaţă contribuie şi el clar la vârsta înaintată”, afirmă unul dintre cercetători

“Dieta şi stilul de viaţă mediteraneene sunt foarte sănătoase pentru inimă şi previn diabetul de tip 2, anumite forme de cancer şi demenţa.

.sursa -gustarte.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor