logo
RNTV Live

Scade TVA-ul în turism. Ce se va întâmpla cu tichetele de vacanță începând cu anul următor

tichete cadou
rnews

Guvernul a aprobat astăzi prin ordonanță de urgență reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată pentru turism și activități conexe.

“Reducerea TVA pentru servicii de turism este o măsură extrem de importantă și de pozitivă. Este poate cea mai bună măsură de sprijinire a turismului românesc din ultimii 20 de ani. Reducerea TVA va stimula turismul în România, va contribui la reducerea evaziunii fiscale, la creșterea consumului și la creșterea economică. Mai mult, este o măsură care va avea efecte vizibile și directe în favoarea cetățeanului”, a declarat Beatrice Tudor deputat PSD, potrivit stiripesurse.ro.

Tichetele de vacanță vor fi acordate și anul următor. Deputatul PSD de București a mai arătat, în acest context, că și introducerea tichetelor de vacanță au avut efecte pozitive asupra turismului intern și a salutat ideea de continuare a programului în anul 2019.

“Programul tichetelor de vacanță din acest an, care va continua și în următorii doi ani, a făcut ca în 2018 turismul românesc să aibă cel mai bun rezultat financiar din ultimul deceniu. Aceste rezultate, adică o cifră de afaceri de aproximativ 15 miliarde de lei și un profit estimat în valoare de 2,6 miliarde de lei, arată că turismul românesc este pe drumul cel bun pentru a-și atinge potențialul, pentru a produce noi locuri de muncă și pentru a reda stațiunilor de pe litoral sau din zona montantă strălucirea pe care au avut-o în trecut”, a mai afirmat Beatrice Tudor pentru sursa citata mai sus.

 

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor