logo
RNTV Live

Scandal la şedinţa pentru marca Petrolul! Ce s-a hotărât

sedinta1
Ciprian Radu

Reprezentanţii Uniunii Suporterilor Petrolişti, conducerea Petrolului şi, de data aceasta, şi avocaţii companiei Veolia au venit la Primăria Ploieşti pentru a propune o variantă provizorie prin care marca să ajungă la echipa ploieştenilor. 

Totul sub presiunea termenului de 10 iunie, la care CIS-ul pe care îl are ACS Petrolul 52 de la MTS să poată fi asociat cu marca în vederea participării la baraj şi a înscrierii în Liga a III-a, competiţie naţională organizată de FRF.

Din partea municipalităţii, au venit primarul Dobre, viceprimarii Ganea şi Pană, preşedintele de şedinţă din Consiliul Local George Botez, dar şi secretara şi jurista Primăriei şi şefa Direcţiei Economice, Nicoleta Crăciunoiu, conducătorul grupului PNL din Consiliul Local Gheorghe Sârbu şi alţii.

Ideea e că toate părţile au fost reprezentate, însă, o mare parte din timp a fost consumată pe replicile în contradictoriu între părţile politice. Asta după ce Cătălina Marcu, avocat şi reprezentantă a grupului Veolia, făcuse o foarte cuprinzătoare şi elegantă prezentare a intenţiei grupului francez privind Petrolul.

Mesajul celor de la Veolia, ca şi cel al conducătorilor petrolişti, este simplu:

*Marca Petrolul nu este deţinută de Primăria Ploieşti decât în scopul de a fi folosită, evident, de echipa Petrolul.

*Actuala echipă ACS Petrolul 52 este continuatoarea de drept  a tradiţiei fotbalistice ploieştene şi este recunoscută unanim, ca atare, în rândul suporterilor petrolişti.

*Petrolul reprezintă Ploieştiul, iar Veolia este hotărâtă să ajute la transmiterea tradiţiei petroliste mai departe, grupul fiind implicat în fenomenul fotbalistic în toate ţările în care este prezent (de exemplu, e sponsor premium la Olympique Lyon – n.r.).

*Până la încheierea procedurilor de evaluare a mărcii, reprezentanţii Veolia au propus un contract de acordare provizorie a mărcii prin transmiterea dreptului de folosinţă.

Lucrurile nu au fost atât de clare pe partea municipalităţii. Dacă reprezentanţii grupului PSD au cerut imperios organizarea unei şedinţe de îndată pentru votarea proiectului, chiar astăzi dacă se poate, după ce aparatul Primăriei ar pune vize de legalitate, primarul Dobre a încercat să tempereze, motivând imposibilitatea accelerării procedurilor şi avansând ca termen perioada de după mini-vacanţă. Prea târziu, au spus şi suporterii petrolişti, dar şi conduccătorii Petrolului, din moment ce echipa care nevoie să alăture marca la Certificatul de Identitate Sportivă înainte de intrarea la barajul pentru promovare.

Tentativa de amânare a fost taxată de Mircea Dridea, cel care i-a reproşat primarului că au trecut deja 10 luni şi nu s-a făcut nimic. “Suntem în acelaşi moment. În care ne uităm în acte şi căutăm soluţii. Aşa a fost şi acum 10 luni”, a spus legenda Petrolului.

Discuţiile au fost încinse între aleşii ploieştenilor, chiar agresive pe alocuri, în special între George Botez şi Adrian Dobre. Până la urmă, s-a hotărât ca reprezentanţii Veolia, cei ai Petrolului şi ai Primăriei să discute separat, fără suporteri sau presă, şi să găsească o soluţie, termenul propus fiind ora 16.00, astăzi. Atunci când ar trebui să ştim dacă se va organiza tot azi şi o şedinţă a Consiliului Local sau dacă va fi stabilită pentru după vacanţă, pe 7 iunie, aşa cum au părut a fi de acord, până la urmă, reprezentanţii municipalităţii.

Suporterii au anunţat că nu vor părăsi Palatul Administrativ până când nu vor avea certitudinea că marca va ajunge în timp util la Petrolul.

Vom reveni cu detalii.

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor