logo
RNTV Live

Scandal la spitalul din Câmpina. O tânără suspectă de epilepsie a așteptat șase ore să i se facă transferul la Ploiești

spital campina
rnews

 

Un incident extrem de neplăcut a avut loc ieri,în jurul orei 17.00, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Câmpina. O tânără în vârstă de 20 de ani, a ajuns la UPU, cu suspiciune de epilepsie. “Fata era deja în stare vegetativă, de-abia dacă mai reușea să rostească câteva cuvinte”, spune unchiul acesteia, Dorin Tudose.

Ajunși la UPU, li s-a spus că nu există medic neurolog de gardă, că nu intră în competența celor de la Câmpina cazul, motiv pentru care se impune transferul fetei la Spitalul Județean Ploiești. Asta, potrivit spuselor unchiului tinerei, se întâmpla la ora 17.00. Transferul bolnavei s-a făcut de-abia la ora 23.10, când ” eu am sunat, în jur de ora 22.00, la 112 și am cerut o ambulanță fiindcă mi s-a părut inadmisibil și inuman ce se întâmplă. În tot timpul ăsta, nepoata mea se simțea extrem de rău, până și la toaletă trebuia dusă pe brațe” a povestit revoltat tot unchiul tinerei.

În toate aceste ore, bărbatul spune că a încercat să facă tot ce era omenește posibil ca să primească un răspuns de la medicul de gardă cu privire la întârzierea transferului. ” Tot ce am primit a fost : Păi și ce să vă fac eu? Asta e procedura”.

” Chiar dacă nepoata mea nu a fost adusă cu ambulanța, ci cu mașina personală la spital, asta nu înseamnă că nu reprezenta o urgență. Vin la UPU tot felul de neasigurați, care cer ajutor pentru o banală durere de cap sau de măsea…Lucrurile astea se întîmplă, știm cu toții, iar aici nu e vina medicilor.  Eu știu că cei de la UPU sunt suprasolicitați, știu că există deficit de personal, însă, în cazul de față, ne-am simțit efectiv batjocoriți. Să aștepți ȘASE ORE un amărât de transfer la Ploiești mi se pare revoltător. Să fii tratat atât de inuman în condițiile în care plătim niște asigurări și avem dreptul la niște servicii medicale de de calitate, mi se pare strigător la cer. Fata era, repet, în stare vegetativă, știți ce înseamnă asta???? Oare un astfel de caz nu reprezintă o URGENȚĂ??? Și încă ceva: în tot acest timp  cât am stat la UPU și ne rugam, practic, să urgenteze lucrurile și fata să ajungă mai repede la Ploiești, am sesizat un singur caz deosebit de grav. Mai exact un pacient care suferise un infarct și care a și decedat ulterior.”

Într-un final, tânăra a ajuns al SJU Ploiești, undeva în jurul orei 23.30, ea fiind preluată de medicii de acolo și internată.

Familia fetei spune că nu va lăsa lucrurile așa și că va acționa în instanță pe medicul care i-a prescris tinerei un tratament care a adus-o în această stare. Cu privire la felul în care, spune familia Tudose, au fost tratați de către cei din ambulatoriu, atitudinea li s-a părut una ” sfidătoare și deloc umană”

Cazul a intrat și în atenția  managerului Spitalului Municipal Câmpina, Călin Tiu, care a spus că va declanșa o anchetă internă pentru a afla exact cum au stat lucrurile și cine este de vină pentru acesată situație.

” E adevărat, nu avem medic neurolog de gardă, există un deficit de medici la UPU. Vă pot spune că prioritizarea urgențelor o fac cei de pe ambulanță. Ori ea nu a fost adusă cu ambulanța. Medicul care era de gardă, mai mult ca sigur, a considerat că viața nu îi este pusă în pericol. Nu putem pocni din deget de câte ori avem o problemă. Suntem suprasolicitați la UPU și subdimensionați la capitolul medici. Oricum, voi declanșa o anchetă internă pentru a afla adevărul și adcă cineva din UPU se face responsabil pentru toată această situație.” este declarația pe care a făcut-o managerul SMC, Călin Tiu.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor