logo
RNTV Live

Scandalul „morţilor suspecte” de la Spitalul Pantelimon. Directorul afirmă: Au existat decese inevitabile

bogdan_socea
Theo Tănăsescu

Bogdan Socea, managerul Spitalului Sfântul Pantelimon, a afirmat în contextul informațiilor apărute în spațiul public referitoare la decese suspecte în secția ATI a unității medicale, că acestea nu au putut fi prevenite.

”Comisiile de anchetă în această situație care s-a ivit colaborează cu organele de cercetare penală, cu corpul de control al Ministerului care este în spital, cu Colegiul Medicilor și cu comisia internă constituită în spital. Până în momentul de față, din analiza preliminară nu s-au constatat date catre să ateste o viciere a tratamentului în secția de terapie intensivă.

Vreau să se înțeleagă foarte clar că nu au fost sesizaări anterioare la nicunul dintre organismele menționate cu privire la posibile neregului în secția de ATI”, a declarat managerul spitalului.

„O să analizăm fiecare deces în parte”

Socea a dat asigurări că pacienții sunt tratați în spitalul Pantelimon în siguranță.

„Medicii depun toate eforturile pentru a reuși cu fiecare pacient în parte. Ne pare rău pentru fiecare deces în parte, dar aceste decese nu puteau fi evitate”, a subliniat medicul.

„Analizăm decesele suspecte. Nu au fost reclamații, sesizări. Cazurile respective au fost scutite de necropsie, la cererea familiilor. Mortalitatea în ATI reprezintă mortalitatea în spital. Procurorii au cerut o serie de documente. Registrul de tratament este și scriptic și electronic.

Nu vrem să ne antepronunțăm, familiilor le transmitem condoleanțe. O să analizăm fiecare deces în parte”, a spus directorul spitalului.

Alexandru Rafila a descins la Spitalul Sf Pantelimon

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat vineri, înainte de vizita la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti, că ancheta în cazul deceselor din acest spital este abia la început.

El a precizat că va sta de vorbă cu echipa de control, cu managementul spitalului Sf. Pantelimon pentru că vrea să ştie exact cum se desfăşoară activitatea în secţia de terapie intensivă şi dacă sunt elemente care pot să pună sub îndoială calitatea actului medical.

”Abia acum a început această investigaţie, lăsaţi-ne să ne facem treaba. Vreţi nişte rezultate credibile, nu care să fie discutabile, şi noi vrem acelaşi lucru. Lucrăm cât putem de repede, nu vreau să ne facem angajamente, prefer să vă dau informaţii”, a spus ministrul înainte de vizita la spital.

17 decese în patru zile la Spitalul Pantelimon din București

Un asistent medical de la Spitalul Sf. Pantelimon din București a reclamat decesul suspect a aproape 20 de pacienți, într-o perioadă scurtă de timp, după ce le-ar fi fost administrate doze neconforme de tratament.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor