logo
RNTV Live

A scăpat de arest, deşi a fost trimis în judecată pentru 25 de infracţiuni

piticu
rnews

 

Un interlop buzoian, zis ” Piticu”, trimis în judecată pentru 25 de infracţiuni, a scăpat din arestul Poliţiei din Prahova.

Mai exact, judecătorii ICCJ au admis contestaţia inculpatului Dorin Marinescu şi l-au pus pe acesta în libertate, deşi magistraţii de la Curtea de Apel Ploieşti au menţinut măsura arestului preventiv.

„Piticu” este învinuit de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat, împiedicarea sub orice formă a organelor competente, de control financiar, de a intra în condițiile prevăzute de lege, în sedii, incinte ori pe terenuri, în scopul efectuării verificărilor financiare, fiscale și vamale, evaziune fiscală în formă calificată, delapidare cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani, inducerea în eroare a organelor judiciare și dare de mită.

Dorin Marinescu este unul printre cei mai controversaţi afacerişti din judeţul Buzău.

El a  fost cercetat de către poliţiştii de la Investigarea Fraudelor pentru că în 2013 ar fi distribuit peste 220.000 de litri de băutură falsificată, inclusiv în magazine din Prahova.

Potrivit sansanews.ro, Dorin Marinescu, lansat iniţial în afaceri cu păcănele, a putut să-şi desfăşoare activitatea de contrabandă cu alcool graţie susţinerii şi complicităţii unor personaje din diverse instituţii ale statului, abilitate tocmai să descopere şi să sancţioneze infracţionalitatea.

sursa – reporterbuzoian.ro/ sansanews.ro

sursa foto – buzaupress.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor