logo
RNTV Live

Şcoala de pompieri de la Boldeşti îşi prezintă oferta educaţională în liceele prahovene

pompieri
Raluca Eparu

Toată săptămâna aceasta, cadre militare şi elevi ai Şcolii de subofiţeri de pompieri “Pavel Zăgănescu” din Boldeşti vor merge în mai multe licee din Prahova pentru a-şi prezenta oferta educaţională în faţa elevilor claselor a XII-a.

Astăzi, echipa va merge în Colegiul Economic “Virgil Madgearu”, Colegiul Tehnic “Toma N. Socolescu” şi Colegiul Tehnic “Elie Radu”, toate din Ploieşti. Mâine, 4 aprilie, vor fi vizitate Colegiul Tehnic “Lazăr Edeleanu” şi Liceul Tehnologic “1 mai” Ploieşti.

Pe 5 aprilie, pompierii se vor afla la Grupul Şcolar Administrativ “Victor Slăvescu” şi la Colegiul “Spiru Haret” din Ploieşti, iar pe 6 aprilie, la Colegiul Tehnic “Gheorghe Lazăr” Plopeni.

Pe 7 aprilie, promotorii vor merge la Vălenii de Munte, în Colegiul “Nicolae Iorga” şi în Grupul şcolar “Romeo Constantinescu”.

Campania are ca scop promovarea în societate a profesiilor din domeniul situaţiilor de urgenţă :  maistru militar auto şi subofiţer de pompieri şi protecţie civilă, Şcoala de pompieri din Prahova fiind singura de acest fel din ţară.

În perioada 02 – 10 septembrie a.c.,  la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, va avea loc examenul de admitere, conform graficului care va fi stabilit de către Comisia de admitere a şcolii.

Absolvenţii de liceu, cu vârsta maximă de 27 de ani, se pot înscrie şi concura pe un număr de 225 de locuri, astfel : la specialitatea subofiţer de pompieri şi protecţie civilă  200 locuri din care 198 (2 locuri pentru romi) I.G.S.U. şi 2 locuri I.G.Av.  şi  25 locuri în specialitatea maistru militar auto din care 19 locuri I.G.S.U., 3 locuri  I.G.J.R., 2 locuri D.G.C.T.I., 1 loc S.I.E.

Cursurile acestei şcoli se desfăşoară pe parcursul a doi ani.

Graficul admiterii, datele de prezentare, etapele şi probele de concurs vor fi publicate la adresa web a instituţiei – www.scoaladepompieri.ro

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor