logo
RNTV Live

Școala de vară “GÂNDEȘTE VERDE, GÂNDEȘTE CURAT!”, spijinită de Petrotel Lukoil Ploieşti

lukoil
rnews

Școala de vară “GÂNDEȘTE VERDE, GÂNDEȘTE CURAT!”, spijinită de Petrotel Lukoil Ploieşti.

Timp de patru zile, Parcul Memorial “Constantin Stere” de la Bucov  a fost gazda Școlii de vară “GÂNDEȘTE VERDE, GÂNDEȘTE CURAT!”, proiect inițiat de Agenția pentru Protecția Mediului Prahova şi sprijinit de către sponsorul Petrotel Lukoil Ploieşti.  

Aflată la cea de-a 11 ediţie, şcoala înseamnă de fapt premiul câştigat acum de către elevii şcolii gimnaziale „Învățător Ion Radu” din Vadu Părului, com. Albești Paleologu. Cei 20 de copii au fost foarte încântaţi de programul pregătit pentru ei.

În cele patru zile de “eco-școală”, elevii au vizitat gradina zoologică și au  aflat lucruri interesante despre animale și despre traiul acestora în libertate, comparativ cu cel din captivitate, au invațat despre flora și fauna protejată din județul nostru, dar au participat şi la lecții de geologie și vulcanologie.

Totodată, elevii au vizitat casa taraneasca din incinta zoo, construita din lemn, in stil traditional romanesc.

Într-una din zilele de tabără, copiii au primit in vizita pe reprezentantii ISU Prahova, care au  facut o demonstrație privind acordarea primului ajutor în caz de accidente.

De asemenea, elevii au primit informații privind echipamentul specific excursiilor montane.

În ultima zi a școlii de vară, dupa testul de verificare a cunoștințelor acumulate, copiii au vizitat Muzeul Memorial Constantin Stere.

Zilnic, s-au desfășurat activități artistice si jocuri în aer liber, pentru relaxarea elevilor. Şcoala de vara s-a incheiat cu traditionala “bataie” cu pistoale cu apa.

Partenerii APM Prahova în organizarea acestei acțiuni sunt Administrația Parcului Memorial Constantin Stere Bucov-Gradina Zoologica, Muzeul Memorial Constantin Stere, ISU Prahova, Nicoleta Mocanu-de la Fitness Nico.

Un sprijin important s-a primit din partea sponsorului SC PETROTEL LUKOIL SA Ploiesti, care a asigurat transportul și gustările zilnice ale elevilor și invitaților.

Anul acesta, în cadrul concursului Gandeste Verde Gandeste curat au participat 17 scoli cu clase 1+8 si 8 licee care au avut ca probă dezbatarea pe o temă dată.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor