logo
RNTV Live

Scrisoare emoţionantă a unui preot român către militarii din Afganistan-Video

Raluca Eparu

Militarii care petrec Paştele în Afganistan au transmis gândurile lor către cei dragi prin intermediul unor filmări. Preotul care este alături de Batalionul 151 Infanterie din Iaşi, le-a citit celor care luptă împotriva terorismului şi menţinerii păcii o scrisoare transmisă de preotul militar român Valentin Pâţâligă.

“Vă scriu aceste rânduri pentru că se apropie Paştile şi ştiu că o să v se facă mai tare dor de casă, de familie şi de biserica unde mergeţi de obicei la Înviere. Vă scriu pentru că dorul este reciproc. Ne lipsiţi. Dar ştiind că sunteţi bine, că vă facţi bine datoria, că vă împliniţi misiunea aşa cum aţi promis.., noi, cei de acasă, aşteptăm cu toţii cu încredere momentul când vă veţi întoarce cu toţii sănătoşi. Vă pomenim la liturghie. Ne rugăm pentru voi. ..Îmbărbătaţi-vă şi să aveţi încredere în Domnul”, a scris părintele Valentin.

Preotul ştie bine prin ce trec militarii în teatrele de operaţiuni, pentru că şi el a fost plecat în Afganistan în 2014. “Orice preot ar fi mers cu ei (n.r. Lupii Negri) ar fi reprezentat o binecuvantare. Ei au fost, de fapt, o binecuvantare pentru mine, pentru ca a fost prima misiune si m-au sprijinit mai mult decat i-am sprijinit eu pe ei. Ei il au pe Dumnezeu tot timpul alaturi. A fost nevoie de prezenta preotului in foarte multe momente, dar orice preot ar fi facut la fel de buna treaba acolo. A fost greu, mai ales la inceput, pana ne-am cunoscut cu adevarat unii cu altii, pana s-a format o echipa. Acum imi este dor de momentele de prietenie, momentele intense pe care le-am trait acolo. Nu ne este dor de momentele mai dificile, dar de cele frumoase ne amintim cu placere. La inceput am simtit pericolul mai apasator, cu asta ne-am confruntat. Cred ca ne-am confruntat intai cu noi insine si cu distanta noastra fata de Dumnezeu. Apoi a aparut dorul de casa si toate aceste lucruri s-au imbinat, dar pana la urma, au aparut si lucrurile frumoase care au compensat toate aceste neajunsuri“, spunea Valentin Pâţâligă, pentru BZI.ro în 2014.

sursa video-MAPN

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor