logo
RNTV Live

Scrisoarea lui Paul Antoche

cu gica popescu
Cristian Anghelescu

Scrisoarea lui Paul Antoche

Prezent la emisiunea cu profil sportiv “Pasul la ofsaid”, de săptămâna trecută, Paul Antoche, apărătorul Petrolului a amintit despre unele episoade ale copilăriei.

Mai precis, despre clasele primare și condițiile trasate de părinți atunci când era vorba despre eternul conflict școală-fotbal. Conflict în urma căruia, de multe ori, Paul era obligat să inventeze o mulțime de subterfugii pentru a înșela vigilența cerberului principal, mama sa!

Fotbalistul literat

De cele mai multe ori reușea să-și impună punctul de vedere, ținând cont și de coarda sensibilă la care apela, talentul literar.

Pe care, spunea Paul, l-a moștenit tot de la mama sa și căreia îi poartă un respect deosebit!

“Vorbesc cu părinții și cu sora mea chiar și de câteva ori pe zi, pe aplicații sau la telefon! Așa ne-am învățat, așa facem mereu! Ne vedem rar, poate de 2-3 ori pe an, și atunci ne simțim foarte bine! Ador compania lor și plaiurile Broștenilor, locul unde avem reședința familiei! Mi-este dor de colindele copilăriei și de bucatele Crăciunului. Mor de poftă după ouăle umplute făcute de mama și sunt copleșir de dor după sor-mea! Când eram la Școala Gică Popescu, m-au surprins cei de acolo plângând, într-o zi! Plângeam de dorul ei și al părinților, a fost de ajuns să scot din geantă o fotografie cu ei și n-am mai rezistat!” spunea Paul în cadrul amintitei producții.

(https://www.youtube.com/watch?v=K3_-B30lN0c)

O scrisoare… regăsită!

I-am solicitat, atunci, favoarea de a căuta o astfel de scrisoare și, implicit, prin vrerea sa, să o prezint cititorilor Republikanews. A durat mai puțin de o  săptămână și Paul s-a ținut de cuvânt. Mă grăbesc să public conținutul acestei epistole, o mostră a copilăriei și a inocenței pe care numai vârsta o poate genera!

Dragă mamă,

Îți spun că, de fiecare dată când îmi spui că nu mai merg la fotbal, îmi vine să plâng! Stau și când mi-aduc aminte că mă lăudau antrenorii, că sunt bun și că o să se înființeze echipa de juniori… și eu nu o să fiu deoarece ai spus că la prima notă rea nu o să mai merg! Și am luat-o! Drept e că nici nu prea învăț, dar te rog nu-mi mai impune asta! Sunt de acord cu orice! Te rog, poate asta e cariera mea!

Cu drag, Paul

Frumos și mai ales eficient, nu-i așa?

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor