logo
RNTV Live

Se apropie minivacanţa de Ziua Unirii Principatelor. Şi 23 ianuarie este zi liberă. Când va fi recuperată

Mihai Constantinescu

Este oficial! Bugetarii, elevii şi studenţii sunt în minivacanţă pentru sărbătorirea  Unirii Principatelor Române, iar 23 ianuarie, ziua de luni, este şi ea liberă. Cu un preţ însă!  ”Ziua de 23 ianuarie va fi recuperată, în regim de program normal, sâmbătă, 28 ianuarie 2017, sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până pe 31 ianuarie 2017. Facilitatea nu se acordă locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activității. De asemenea, pentru funcționarea justiției ca serviciu public, dispozițiile prezentei hotărâri nu se aplică magistraților şi altor categorii din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 23 ianuarie 2017 şi nici participanților în aceste procese. În ceea ce privește activitatea derulată prin Trezoreria statului s-au stabilit datele în care unitățile trezoreriei statului înregistrează în contabilitate operațiunile de încasări aferente zilelor de 20 ianuarie și respectiv 23 ianuarie 2017, datele la care vor fi întocmite retururile la încasare, precum și categoriile de operațiuni de plăți prin virament care vor fi efectuate în ziua de 23 ianuarie 2017 de către Ministerul Finanțelor Publice”, a anunțat Guvernul.

Bugetarii, dar şi elevii se vor mai putea bucura şi de alte zile libere date de Guvern. Următoare este pe 17 aprilie, a doua zi de Paşti – luni (credicncioșii catolici și ortodocși sărbătoresc Paștele la aceeași dată în 2017). Urmează apoi: 1 mai, Ziua Muncii – luni, 1 iunie, Ziua Copilului – joi, 5 iunie, a doua zi de Rusalii – luni, 15 august, Adormirea Maicii Domnului – marţi, 30 noiembrie, Sfântul Andrei – joi, 1 decembrie, Ziua Naţională a României – vineri, 25 decembrie, prima zi de Crăciun – luni, 26 decembrie, a doua zi de Crăciun – marţi. La acestea se adaugă şi celelalte zile libere legale, care cad însă în week-end: 1 ianuarie, prima zi a Anului Nou – duminică, 16 aprilie, prima zi de Paşti – duminică.

sursa timponline.ro

foto cu caracter ilustrativ

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor