logo
RNTV Live

Se dă alarma în judeţ! Sirenele se vor auzi de la ora 11.00

isu alarmare
rnews

100 de pompieri dn cadrul ISU fac la această oră verificări pentru a vedea cum funcţionează sistemele de alarmare din judeţ. Exerciţiul de înştiinţare, avertizare, alarmare publică, evacuare şi intervenţie este programat să înceapă la ora 11.00.

Timp de o jumătate de oră vor suna sirenele de alarmare a populaţiei şi se va transmite semnalul alarmă la dezastre, compus din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. La nivel de Ploieşti există trei sirene electronice şi 73 electrice, iar în Câmpina sunt 7 electronice şi 15 electrice,  repartizate în toate zonele celor două oraşe.

Printr-o astfel de acţiune, ISU Prahova îşi propune să verifice reacţia autorităţilor, dar şi a populaţiei în caz de urgenţă.Astăzi este programat un astfel de exerciţiu în Bucureşti, Argeş, Bacău,Botoşani, Braşov, Ilfov, Neamţ, Suceava, Vaslui, Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu, Iaşi şi Prahova. În judeţ, toate cele 104 localităţi au sirene de alarmare publică.

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor