logo
RNTV Live

Se golesc închisorile! O lună de libertate pentru un an petrecut după gratii

penitenciar ploiesti
Oana Stoica

Val de eliberări din pușcării.

Ministrul Justiției a anunțat că de astăzi intră în vigoare legea care îi eliberează din închisori pe cei care îşi ispăşesc pedeapsa în condiţii necorespunzătoare.

Și asta indiferent de condamnarea pe care o au.

Conform legii, fiecare deținut primește câte 6 zile de libertate pentru fiecare 30 petrecute în închisoare.

Adică aproximativ o lună pentru un an după gratii.

Tudorel Toader: “De astăzi vor fi deţinuţi care vor fi puşi în libertate prin intrarea în vigoare a acestei legi. Foarte mulţi deţinuţi vor dobândi beneficiul de a solicita eliberarea condiţionată vor intră în comisii şi comisia judidică va decide”

Legea impune și anumite condiții pentru eliberare.

Respectiv, deținutul beneficiază de zilele libere dacă celula are mai puţin de 4 metri pătraţi, dacă respectivul nu are acces la activităţi în aer liber, nu are lumină naturală, este ţinut în frig, ori în căldură excesivă, dacă nu poate folosi toaleta în privat şi nu i se respectă cerinţele de igienă.

Adică, cea mai mare parte a deţinuţilor închişi în cele 46 închisori din România.

 

Cristina Enache, purtător de cuvânt Administraţia Naţională a Penitenciarelor: “Practic toţi deţinuţii au fost analizaţi pentru a se stabili numărul de zile în care şi-au executată pedeapsa în condiţii necorespunzătoare”

Deținuții nu sunt lăsați în libertate oricum. Ei trebuie să intre în programe menite să îi ţină departe de tentaţia de-a încalca  legea din nou.

Sociologii cred însă că acest lucru nu se va întâmpla. Mai ales că, conform statisticilor, 80% dintre cei care au făcut închisoare, recidivează.

Sursa: stirileprotv.ro

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor