logo
RNTV Live

Se înăspresc condiţiile programului Prima Casă. Vezi ce condiţii noi apar

prima casa
Mihai Constantinescu

Noi condiţii la programul Prima Casă

Se înăspresc condiţiile programului Prima Casă.

2018 vine la pachet cu modificări în ceea ce priveşte programul Prima Casă. În primul rănd este vorba despre plafonul de finanţare. Anul viitor va fi mai mic cu 20%. De asemena se intenţionează să fie introduse şi noi condiţii în ceea ce priveşte vârsta solicitanţilor dar şi veniturile acestora. Din 2018 programul s-ar putea adresa doar celor cu venituri mici.Şi băncile vor obţine mai greu fonduri pentru finanţare.

Banii alocaţi de către Fondul de Garantare pentru Prima Casă 2018 vor fi distribuiţi  mai eficient de anul viitor. Asta pentru că, până acum, aproape toate creditele acordate de unele bănci s-au dat doar prin acest program. Iar românii care, deşi îşi permiteau un credit ipotecar, s-au lăsat tot în sprijinul statului.

“Încercăm să descurajăm tendinţa băncilor de a se lăsa doar în nădejdea primei case în ceea ce priveşte politica comercială de creditare ipotecară.”

Suma totală alocată este de miliarde de lei, informează Antena 3.

Programul ”Prima Casă” a fost introdus în urmă cu 8 ani. Prin acesta, statul garantează credite destinate achiziţiei sau construcţiei de locuinţe. In 2017, peste 220 de mii de români au reuşit să aibă prima lor casă prin acest program.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor