Se îngheaţă contribuţiile la pensiile private

De la 1 ianuarie 2018 va creşte la 6% cota de contribuţie la fondurile de pensii administrate privat, prevede un proiect de ordonanţă de urgenţă al guvernului Grindeanu. Asta înseamnă că, pentru acest an, se va păstra nivelul de contribuţie la pensiile private, de 5,1%, măsură care are darul de a creşte veniturile bugetare.

„Prevederile art. 18 alin. (2), art. 19, art. 21 şi art. 22 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 se aplică în mod corespunzător şi în perioada 1 martie – 31 decembrie 2017. (2) Începând cu 1 ianuarie 2018 cota de contribuţie la fondurile de pensii administrate privat se majorează la 6%”, se arată în proiectul publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor.De-a lungul timpului, calendarul de majorare a cotei de contribuţie la fondurile de pensii administrate privat a fost decalat de mai multe ori. Ultima dată s-a întâmplat la sfârşitul anului trecut, când Guvernul Cioloş a îngheţat majorarea cotei la 5,1%, pentru doar două luni, până în martie 2017.
Potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară, la 30 noiembrie 2016, fondurile de pensii private obligatorii aveau 6,762 milioane de participanţi. La aceeasi dată, acestea deţineau active în valoarea de aproximativ 30,73 miliarde de lei, în creştere cu 26,4% faţă de nivelul înregistrat la 30 noiembrie 2015.

sursa http://www.capital.ro/masura-care-loveste-67-milioane-de-romani.html

sursa foto Pensia ta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

“Pasul la ofsaid” cu Adrian Teodorescu

“Pasul la ofsaid” cu Adrian Teodorescu Invitatul emisiunii “Pasul la ofsaid” din această zi a fost omul de fotbal Adrian Teodorescu. Nimeni altul decât unul...