logo
RNTV Live

Se modifică pragul de venituri pentru admiterea în programul PRIMA CASĂ

prima casa
Mihai Constantinescu

Modificări la programul Prima Casă

Se modifică pragul de venituri pentru admiterea în programul PRIMA CASĂ.

Cei care sunt intersaţi de programul Prima casă trebuie să ştieacestuia  i se atribuie un caracter social, iar pragul de admitere în program se modifică. Astfel, la data solicitării creditului garantat, veniturile nete lunare ale beneficiarului individual sau ale beneficiarului împreună cu soţul sau soţia nu pot depăşi valoarea de 4.500 lei. Pentru familiile cu unul sau mai mulţi copii, la data solicitării creditului garantat, veniturile nete lunare ale familiei nu pot depăşi 7.000 lei.

A fost aprobat  un amendament astfel încât la calculul acestor limite nu vor fi luate în considerare beneficiile de asistenţă socială primite de persoanele care fac parte dintr-un grup vulnerabil, dacă acestea duc la depăşirea pragului de 4.500 de lei, anunţă romaniatv.net.

Creditele destinate achiziţiei de locuinţelor pot fi garantate de către stat în procent de maximum 50% din valoarea finanţării, exceptând dobânzile, comisioanele şi spezele bancare, potrivit sursei citate.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor