logo
RNTV Live

Sebastian Ghiță este audiat de autoritățile sârbe. El a prezentat documente false când a fost prins

SEBASTIAN GHITA_ASESOFT_
Oana Stoica

De când a dispărut, respectiv din noaptea de 19 spre 21 decembrie 2016, Sebastian Ghiță s-a plimbat nestingherit prin Europa.

El a tranzitat mai multe țări, având documente false, spun surse din poliție. Mai mult, fostul deputat a încercat să scape și astă noapte, când a fost prins. El le-a arătat polițiștilor documente false, însă cacealmaua nu a ținut.

Sebastian Ghiță era dat în urmărire internațională din data de 5 ianuarie 2017. În acest moment se derulează procedurile de extrădare pentru ca Sebastian Ghiță să fie adus în țară. El este acum în custodia autorităților sârbe și este audiat.

Potrivit informaţiilor oferite de IGPR, Ghiță nu era singur în momentul în care a fost capturat. Era însoțit de fratele lui.

Iată care este comunicatul IGPR:

“În urma activităţilor investigative complexe şi a informaţiilor furnizate de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, în cursul acestei nopţi, în Belgrad, a fost localizat şi reţinut, inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian. Mulţumim reprezentanţilor instituţiilor de aplicare a legii din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croaţia, Austria, Italia şi Franţa, precum şi partenerilor interni, pentru cooperarea în acest caz. Schimbul de date şi informaţii a avut loc prin CCPI, ENFAS şi PNR. În momentul depistarii, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezintă însemnele unui stat din U.E.”

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor