logo
RNTV Live

Sebastian Ghiță va cere azil politic în Serbia? Vezi ce se întâmplă

ghita cu barba (Large)
Oana Stoica

Arestat în Serbia de câteva zile, Sebastian Ghiță încă poate încurca autoritățile române care așteaptă să demareze procedurile de extrădare.

Fostul deputat și-a angajat un avocat sârb care să-l reprezinte. Conform declarațiilor ministrului Justiției, Tudorel Toader, nu este exclus ca Sebastian Ghiță să ceară azil politic în Serbia, aceasta fiind ultima șansă a fostului om politic de a sta departe de închisoare.

Culmea este că legislația sârbă îi permite lui Ghiță să facă această mișcare și să le dea peste nas celor care îl așteaptă în țară.

 

Ministrul Justiției susține că procedura de extrădare este pregătită. “Ne aflăm în acest moment în situaţia în care aşteptăm de la instanţele de judecată încheierile de verificare a temeiniciei legalităţii declanşării procedurii de extrădare. Ministerul Justiţie are deja pregătită acea procedură, cerere, aşteptăm încheierile de la instanţele de judecată şi imediat, imediat, în minutul următor dăm drumul la procedură. Până atunci prevederile legale ne obligă să rămânem în aşteptare, să aşteptăm de la instanţele de judecată”, a explicat, marţi, Tudorel Toader.

Orice pas greşit ar putea duce la anularea cererii de extrădare, de aceea ministrul a spus că procedurile vor fi respectate întocmai.

Sebastian Ghiţă a fost prins la sfârşitul săptămânii trecute în Belgrad, la aproape patru luni după ce a reuşit să scape de filajul poliţiştilor. Din decembrie anul trecut, când a dispărut la finalul unei recepţii a Serviciului Român de Informaţii, prezenţa lui Sebastian Ghiţă ar fi fost semnalată în Bulgaria, Turcia, Grecia, Muntenegru, Croația, Ungaria, Austria, Franța şi Italia. 

A reuşit să treacă neobservat pentru că s-a folosit de documente false şi şi-a schimbat înfăţişarea. Pe site-ul Europol este încă în top 10 cei mai căutaţi infractori. Este singurul căutat pentru corupţie.

Citește mai mult pe: http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/sebastian-ghita-si-a-luat-avocat-sarb-si-ar-putea-cere-azil-708434

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor