logo
RNTV Live

Sebastian Ghiță vrea să fie audiat prin intermediul unei videoconferințe, direct din arestul de la Belgrad

ghita cu barba (Large)
rnews

Fostul deputat PSD, Sebastian Ghiță, vrea să participe activ la procesul în care este acuzat că l-a mituit pe fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu.

Astăzi, avocatul lui Ghiță a solicitat Instanței Supreme să permită clientului lui să fie citat la penitenciarul din Belgrad și să fie audiat prin videoconferință.

Astăzi a avut loc un nou termen în procesul finanțării ilegale a Asesoft, iar avocatul fostului deputat le-a comunicat magistraților că Sebastian Ghiță nu a fost citat la acest termen al procesului.

“Am luat legătură cu el şi a zis că doreşte să participe activ la proces, aşa cum a făcut-o până acum de fiecare dată”, a arătat apărătorul lui Ghiţă, care a cerut din acest motiv amânarea procesului.

În acest sens, apărătorul a solicitat și găsirea unei formule legale prin care Ministerul Justiţiei să mijlocească efectuarea unei videoconferinţe cu penitenciarul din Belgrad şi, tot prin minister, Ghiţă să fie citat la arestul din Belgrad. Procurorul DNA a fost de acord cu citarea lui Sebastian Ghiţă în străinătate.

Următorul termen este stabilit pentru 6 iunie, până când Ghiţă ar trebui citat în Serbia.   În 21 aprilie, procurorii DNA au cerut instanţei supreme arestarea preventivă a fostului deputat Sebastian Ghiţă şi în dosarul în care este judecat alături de fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu, căruia i-ar fi oferit o casă pentru a sponsoriza echipa de baschet de la bugetul local.

Este al treilea dosar în care procurorii DNA au cerut instanţei arestarea preventivă în lipsă a lui Sebastian Ghiţă, în baza celorlalte două mandate urmând să fie solicitată extrădarea fostului deputat din Serbia.   Dacă cererea procurorilor va fi admisă de judecători, acesta ar fi al treilea mandat de arestare preventivă emis în lipsă pe numele fostului deputat PSD, care a fost dat în urmărire în decembrie 2016 şi a fost prins la Belgrad, în noaptea de 13 spre 14 aprilie, fiind atunci arestat în vederea extrădării.

Citeste mai mult: adev.ro/opor7a

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor