logo
RNTV Live

Secretar de stat reținut pentru șantaj în cazul “trenului-bombă” de la Breaza!

Secretar de stat reținut pentru șantaj în cazul "trenului-bombă" de la Breaza!
Ciprian Radu

Secretar de stat reținut pentru șantaj

DNA l-a reținut pe Ninel Cercel, secretar de stat în ministerul Transporturilor, pentru șantaj în cazul trenului cu azotat care era să producă o catastrofă la Breaza. Acesta a încercat să determine un șef al CFR Marfă să-și asume public vina. I-a promis, totodată, ca va interveni în favoarea sa după aceea, astfel încât să capete altă funcție. 

Ninel Cercel l-ar fi șantajat pe șeful Centrului Zonal de Marfă Brașov al CFR. Secretarul de stat a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă. A fost pus apoi sub control judiciar.

CITEȘTE și Prahova, aproape de o catastrofă! Concluzie șocantă: cum a luat foc vagonul

Din comunicatul DNA reiese însă că acțiunea lui Ninel Cercel era, de fapt, cu bătaie mai lungă.

Secretarul de stat ar fi dorit înlăturarea șefului de la Brașov din cauză că devenise incomod. Și refuzase sistematic ca unele societăți private să preia activități din contractul CFR Marfă în zona sa de responsabilitate, în detrimentul CFR.

Comunicatul DNA:

 

La data de 31.10.2017, în stația Comarnic, jud. Prahova, aflată în raza teritorială a sucursalei București din cadrul CFR Marfă SA, s-a constatat un început de incendiu la un tren de marfă care transporta îngrășământ – azotat de amoniu de la societatea AZO MUREȘ SA.

În aceste condiții, conducerea C.F.R. a luat măsurile necesare astfel ca trenul să fie fost scos în afara gării, populația și infrastructura feroviară nefiind puse în pericol. Ulterior, trenul și-a continuat deplasarea spre destinația finală Ploiești Triaj. Iar conducerea Ministerului Transporturilor și cea a companiei CFR Marfă SA nu au tratat incidentul ca pe un eveniment grav.

În contextul acestui incident, începând cu data de 01.11.2017, inculpatul CERCEL NINEL, profitând de funcția de secretar de stat, i-a solicitat direct sau prin intermediari, părții vătămate, în mod imperativ să-și dea demisia din funcția de manager al CZM Brașov, căci în caz contrar va fi demis, chiar dacă incidentul nu s-a produs pe raza sa teritorială de responsabilitate.

Varianta oferită de inculpat părții vătămate în schimbul demisiei a fost că va fi absolvit de orice răspundere disciplinară, va avea în continuare un post de consilier pe care inculpatul îl va înființa special și la Brașov, promițându-i totodată că ulterior, în cadrul reorganizării CFR Marfă, îl va susține în fața ministrului pentru a fi numit șef de regională.

Partea vătămată nu a acceptat condițiile inculpatului, astfel încât mijloacele de constrângere folosite de inculpat au fost amenințarea cu ,,controale,, în urma cărora va fi demis.

Aceste mijloace de constrângere au fost puse în practică, deoarece chiar din data de 03.11.2017, inculpatul a trimis la Brașov două echipe de control, iar în aceeași zi persoana vătămată a fost notificată că la data de 06.11.2017 este convocată la București, întrucât face obiectul unei cercetări disciplinare.

Scopul urmărit de inculpat prin acțiunile îndreptate împotriva părții vătămate pentru a-l îndepărta din funcția de manager al CZM Brașov l-a constituit obținerea unui folos patrimonial de către societăți private de transport care să beneficieze, în detrimentul CFR Marfă, de contractul avut de această societate cu AZO MUREȘ SA. Aceasta, deoarece persoana vătămată s-a opus constant ca alte societăți private să preia activități din contractul CFR Marfă, în detrimentul acestei societăți.

Sursa: Digi 24

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor