logo
RNTV Live

Secretul lui Bachus din Drajna, descoperit de polițiști. Cum făcea atâta țuică?

tuica 11
Ciprian Radu

Secretul lui Bachus din Drajna, descoperit de polițiști

Un bărbat de 63 de ani din Drajna făcuse o adevărată fabrică de țuică. 

Polițiștii au găsit 1.983 litri de țuică în gospodăria acestuia.

La categoria “infracțiuni” injtră ,,producerea și deținerea în afara unui antrepozit fiscal autorizat a unei cantități de peste 40 litri alcool etilic, 200 litri băuturi spirtoase, 300 litri produse intermediare”, prevăzute de Codul Fiscal.

Comunicat IPJ Prahova:

Având în vedere cercetările ce se efectuează într-un dosar penal și în baza unui mandat emis de Judecătoria Vălenii de Munte, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat o percheziție la domiciliul unui bărbat de 63 de ani din comuna Drajna.

Cu această ocazie, a fost identificată cantitatea de 1.983 litri de țuică din fructe, deținută în afara unui antrepozit fiscal autorizat sau a unei gospodării individuale autorizate să producă și să dețină băuturi alcoolice pentru consum propriu, de către autoritatea vamală competentă.

De asemenea, s-a constatat că pentru cantitatea de țuică, deținătorul nu a plătit acciza către bugetul de stat, aceasta fiind indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor și pentru stabilirea cuantumului prejudiciului cauzat.

În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,producere și deținere în afara unui antrepozit fiscal autorizat a unei cantități de peste 40 litri alcool etilic, 200 litri băuturi spirtoase, 300 litri produse intermediare”, prevăzute de Codul Fiscal.

Foto cu caracter ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor