logo
RNTV Live

Semnal de alarmă preluat de presa maghiară: Transilvania s-ar putea rupe de România!

Transilvania-independenta
Ciprian Radu

Transilvania s-ar putea rupe de România!

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a exprimat, fără ocolișuri, o temere ce prinde rădăcini. 

Agitația pentru autonomia Ținutului Secuiesc nu este cea mai mare amenințare la adresa integrității teritoriale a României. Ruperea Transilvaniei, a întregului ținut, poate fi produsă din interior.

Opinia jurnalistului a fost preluată în presa maghiară. Mai puțin coruptă, mai civilizată, mai școlită, mai bogată și, mai ales, nemulțumită din ce în ce mai mult de București, românimea din Transilvania s-ar putea gândi la distanțarea de restul țării.

Potrivit comisarul.ro, Publicația Magyar Idok citează o afirmație făcută de Cristian Tudor Popescu la Pro TV. Jurnalistul spune că cel mai mare pericol pentru integritatea României nu îl reprezintă năzuinţele spre autonomia Ţinutului Secuiesc, ci ruperea potenţială a Transilvaniei.

Magyar Idok, citată de Rador, scrie că CT Popescu consideră drept real riscul că, în pofida năzuinţelor contrare de la Bucureşti, românimea din Transilvania aflată în curs de a deveni locomotivă dezvoltării economice a ţării să formuleze în viitorul apropiat intenţia ruperii.

“Dacă ne uităm pe hartă vedem că România de Sud şi Moldova înconjoară Transilvania ca un fel de seceră roşie. Ca o seceră a acelei puteri, pe care o votează din patru în patru ani masa de oameni săraci, inculţi. În schimb, în Transilvania există o pondere de oameni conştienţi care gândesc pentru viitor şi care vor pune în curând în mod serios întrebarea: de ce ar renta pentru noi să aparţinem de România? Atunci ne vom confrunta cu o adevărată tragedie” – a spus Popescu, potrivit sursei citate.

“În cazul în care toate acestea se vor întâmpla, România va recădea în epoca iobăgiei. În tergiversarea construirii autostrăzilor mai simt şi acum spiritul erei Ceauşescu, când se încerca prin izolare legarea cu lanţuri a Transilvaniei de Bucureşti. Numai că, acum, Timişoara sau Clujul se află din toate punctele de vedere mai aproape de Budapesta sau de Viena. Or, cei de la Bucureşti nu sunt dispuşi să observe acest lucru” – a mai afirmat Popescu.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor