logo
RNTV Live

Senatorul prahovean Iulian Dumitrescu militează pentru înțelegerea conceptului de FAMILIE. Cum a votat acesta în ședința de astăzi

Senatorul PNL Iulian Dumitrescu a fost prezent la Conferinţa Naţională a Tineretului Partidului Naţional Liberal
rnews

Senatorul prahovean Iulian Dumitrescu a votat în favoarea inițiativei legislative de revizuire a Constituției care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie.

Dincolo de dezbaterile și controversele iscate în spațiul public, președintele PNL Prahova consideră că votul exprimat astăzi  ține foarte mult de istoria și valorile Partidului Național Liberal.  Totodată, acesta consideră ca Biserica a fost mereu un partener instituțional loial al statului român.

Declarația postată de către președintele PNL Prahova pe pagina de facebook

Am votat astăzi, în Senat, în favoarea inițiativei legislative de revizuire a Constituției care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie. Dincolo de opțiunea personală, votul meu a avut în vedere și argumente care țin de istoria și valorile Partidului Național Liberal.

PNL, singurul partid istoric reprezentat astăzi în Parlament, a înțeles că biserica a fost mereu un partener instituțional loial al statului român. Și când spun biserică, am în vedere nu doar Biserica Ortodoxă Română, dar și alte culte care au avut contribuții remarcabile la dezvoltarea României și la promovarea conștiinței unității spirituale a neamului românesc.

În toate momentele importante ale istoriei românilor, biserica, prin reprezentanții săi, a sprijinit modernizarea statului român, propășirea și devenirea sa.

După 22 decembrie 1989, odată cu revenirea în spațiul politic românesc, PNL a militat pentru reabilitarea situației juridice a bisericilor care au avut de suferit în perioada comunistă și a martirilor acestor biserici din închisorile comuniste, ca o restituție morală necesară și obligatorie.
În virtutea colaborării istorice cu biserica, PNL consideră că raportul dintre stat și biserică continuă să fie important pentru dezvoltarea României.

Din această perspectivă, salut inițiativa Coaliției pentru familie, susținută de culte, de a face un demers consistent în sprijinul familiei tradiționale, cea care a constituit vreme de mai multe secole stâlpul de temelie al societății românești.

În contextul în care PNL este un partid ce are în centrul doctrinei sale libertatea, consider că această inițiativă cetățenească de revizuire a Constituției este o formă de exprimare a drepturilor și libertăților cetățenești.

Societatea românească parcurge o perioadă în care învață valorile și regulile regimurilor democratice, regimuri în care libertatea religioasă, alături de libertatea de expresie, de asociere etc, sunt fundamentale pentru consolidarea regimului politic din România.

În consecință, cred că introducerea unui articol care vine să lămurească conceptul de familie va ajuta legislativul ca ulterior să reglementeze și alte raporturi care privesc interese individuale sau de grup ale unor minorități, în condițiile în care toți suntem cetățeni egali ai statului român.

Îi invit pe toți cetățenii să participe la referendum, la dezbatere, pentru ca vocea să le fie auzită!

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor