logo
RNTV Live

Șerban Nicolae și-a pierdut funcțiile. Un ploieștean îl înlocuiește la șefia Comisiei Juridice

serban_nicolae
Ciprian Radu

Șerban Nicolae și-a pierdut funcțiile din Senat, pe cea de președinte al Comisiei Juridice și pe cea de lider al senatorilor PSD.

La şefia Comisiei Juridice a fost numit fostul ministru al Justiţiei ploieșteanul Robert Cazanciuc, senator de București și membru al comisiei conduse până azi de Nicolae. Noul lider al senatorilor PSD este, de astăzi, Mihai Fifor.

Amendamentele controversdate depuse la Legea Grațierii l-au costat pe Șerban Nicolae funcțiile deținute în Senat.  Totodată, deputatul Nicolae Baclabașa a fost suspendat pentru 6 luni din PSD, după ce a făcut gesture obscene în Parlament.

cazanciucPedepsit de Dragnea și înlocuit cu Cazanciuc (foto 2) la importanta Comisie Juridică pentru că nu a urmat linia partidului, Șerban Nicolae nu consideră că a greșit. “Am făcut, cred, cea mai democratică dezbatere pe un proiect de lege din ultimii 27 de ani. Am clarificat că nu a existat nicio înţelegere între mine şi Liviu Dragnea şi că nu am adoptat niciun amendament al lui Băsescu. Le-am spus colegilor că nu am greşit cu nimic, nici faţă de partid, nici faţă de domnul Dragnea. Mi-a spus că nu e un fel de sancţiune, ci de un act politic. Eu nu mă leg cu lanţuri de nicio funcţie. Nu mă leg cu lanţuri de nicio funcţie. Deocamdată nu mi s-a reproşat că am încălcat programul de guvernare pe Justiţie. Poate că ideile mele pe Justiţie nu corespund“, a spus senatorul.

Dragnea: Trebuie să vedem dacă legea graţierii mai este oportună

Șeful PSD a explicat deciziile luate în Comitetul Național Executiv al PSD.

“Obiectivul PSD este aplicarea programului de guvernare aşa cum a fost prezentat în campanie, nu graţierea faptelor de corupţie. Comisia Juridică nu a avut mandat de la partid să susţină graţierea faptelor de corupţie. Nu este vorba despre oportunitatea votului, dar domnul Şerban Nicolae a mers acolo susţinut politic de către partid şi a convins colegii să suţină nişte amendamente pe care partidul nu le susţine. Trebuie să ne gândim serios dacă această lege a graţierii mai este oportună. Domnul Bacalbaşa a fost suspendat din partid pentru 6 luni. Nu putem fi de acord cu intervenţii publice necivilizate şi obscene. PSD e un partid civilizat. Sper că domnul Bacalbaşa să-şi dea aseama că nu poate continua aşa, dacă după această perioadă nu va înţelege, vom adopta o altă măsură”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit Adevărul. 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor